Лайм

Як почистити витяжку від жиру та бруду: корисні поради та лайфхаки

Спростіть собі завдання

На кухні кожної господині є важкодоступні місця, очищення яких може стати справжнім випробуванням. Наприклад, відмити індукційну плиту може бути непросто, якщо не дізнатися про деякі хитрощі прибирання зазделегідь. Почистити витяжку від жиру та бруду – ще одне завдання, яке часто відкладається на потім через брак часу чи просто відсутність бажання. Однак ця справа не така вже й складна, всього лише потрібно трішки до неї підготуватися. theLime розповість, як за лічені хвилини відмити жир на витяжці.

Фото: Getty Images

Порада: перед тим, як очищати внутрішню та зовнішню поверхні витяжки, покладіть на плиту ганчірку чи газету, щоб уникнути потрапляння на неї бруду та сміття.

Крок 1: очищаємо зовнішню частину витяжки

Для цього змішуємо мило (або мийний засіб) з теплою водою. Потрібно, щоб утворилася піниста рідина. Далі протираємо поверхню розчином, який у нас вийшов. Якщо хочете отримати максимальний ефект, залишки бруду витріть сухим кухонним рушником.

Якщо є тверді, липкі та жирні частинки на витяжці, використайте оцет. Просто нанесіть його на потрібне місце та протріть за допомогою ганчірки чи щітки для прибирання.

Крок 2: очищаємо внутрішню частину витяжки

Для цього спочатку одягніть рукавички, щоб захистити руки від хімічних речовин. Далі змішайте харчову соду з водою, також додайте мило. Після чого просто змочіть щітку для чищення в рідині та очистіть внутрішню частину витяжки.

Харчова сода нейтралізує кислотні сполуки та розщеплює жир, який давно в'ївся. Тому якщо не виходить відмити старий бруд та жир, нанесіть засіб на півгодини. Після цього промийте витяжку водою та милом, і можна наслоджуватися неймовірним результатом.

Крок 3: очищаємо фільтри витяжки

Фільтри обов’язково потрібно чистити, щоб забруднене запахом повітря могло легко та швидко виходити за межі вашого дому.

Приберіть велике сміття, що застрягло у вашому фільтрі, за допомогою губки для чищення. Потім замочіть решітку в наповненій водою раковині або ванні приблизно на 15-20 хвилин. Обережно потріть фільтр щіткою, намочивши її в суміші води та 1/4 харчової соди. Знову промийте фільтр теплою водою і дайте йому висохнути. Потім збризніть розчин оцту на фільтр і протріть його рушником або тканиною з мікрофібри.

Трапляється таке, що фільтр потрібно промити кілька разів, адже одного разу може бути недостатньо.

Фото: Getty Images

Крок 4: перевіряємо вентиляційний отвір

Вентиляційний отвір або повітропровід – це довга труба, яка встановлюється безпосередньо над плитою, яка з’єднується з витяжкою. Вона допомагає вивести всі різкі запахи назовні.

Зніміть кришку вентиляційного отвору з повітропроводу. Перевірте наявність бруду. Виявивши наявність сажі, зателефонуйте спеціалісту з чищення повітропроводів.

Очищуйте витяжку та фільтри кожні три-шість тижнів, щоб підтримувати повітропровід у відмінному стані. При постійному догляді вам не доведеться займатися чищенням повітропроводів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються