Лайм

Дієві домашні засоби, які найкраще впораються з плямами дезодоранту під пахвами

Скористайтеся одним із перелічених методів

Плями від дезодоранту на одязі - поширена проблема, яка потребує правильного та якісного вирішення. Зробити це можна, скориставшись домашніми засобами - з їх допомогою вдасться доволі швидко та легко отримати гарний результат. Про які саме компоненти йдеться та чому саме вони - читайте далі у цьому матеріалі.

Спосіб 1: перекис водню

Для цього у рівних пропорціях змішайте воду та перекис водню, нанесіть суміш на пляму. Варто пам’ятати, що перекис має відбілюючі властивості, тому даний метод можна використовувати лише для білого одягу.

Фото: unsplash.com

Спосіб 2: харчова сода

З’єднайте соду у співвідношенні 3:1 з водою та потріть сумішшю, яка у вас вийшла, потрібне місце. Для посилення ефекту можна скористатися зубною чи іншою щіткою.

Читайте також: Експерт назвав лайфхаки для прання, які допоможуть позбутися плям та зберегти одяг.

Якщо ж потрібно очистити білий одяг, додайте кілька крапель перекису водню – це також допоможе отримати максимальний результат.

Спосіб 3: оцет

Дві столові ложки оцту змішайте з однією чашкою води та замочіть у цьому розчині одяг. Залиште на 10-15 хвилин, після чого прополощіть із мийними засобами та відправте сушитися.

Спосіб 4: лимонний сік

У рівному співвідношенні змішайте лимонний сік та воду, отриманим розчином потріть пляму. За необхідності замочіть одяг у цій суміші на якийсь час.

Фото: unsplash.com

Як правильно видаляти пляму: етапи

Після того, як ви нанесли один із вказаних вище засобів на одяг, дайте йому час подіяти. В окремих випадках можна залишити речі у мийній рідині на цілу годину.

Читайте на тему: Як вивести неприємний запах у шафі: топ-9 засобів від затхлості.

Перед виведенням плям не періть одяг, оскільки це лише може зробити сліди від дезодоранту більш стійкими та помітними, їх буде важче видалити. Спочатку приберіть плями, а лише потім починайте звичайний процес очищення.

Зберігайте обережність під час роботи з будь-якими кислотами, особливо якщо мова йде про делікатні та кольорові тканини - кислотні розчини можуть легко їх пошкодити.

Лимонна кислота також є доволі небезпечним компонентом, тому використовувати її для виведення плям слід акуратно. Також уникайте потрапляння цього інгредієнту на шкіру, слизові чи в очі. Найкраще – захистити себе гумовими рукавичками та навіть маскою для обличчя, щоб не вдихати шкідливі випаровування.

Фото: unsplash.com

Як користуватися дезодорантом, щоб уникнути появи плям?

Перед використанням добре струсіть флакон: це потрібно для того, аби порошок хлорогідрату алюмінію рівномірно розподілився в банці, а потім і на самій шкірі.

Засіб має повністю ввібратися, лише після цього одягайте одяг. Тоді вам вдасться запобігти появі надокучливих слідів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати