Лайм

Найкращі народні засоби, якими можна підживити розсаду перцю та помідорів

Спробуйте всі або один із варіантів

Перед висадкою в грунт розсаду потрібно підживити, і зробити це можна за допомогою народних засобів. Які доступні компоненти для цього підійдуть, чому саме вони та як їх правильно використовувати - розповімо далі у цьому матеріалі.

Фото: unsplash.com

Насіння томату і перцю можна замочити в таких природних компонентах:

Сік алоє, який є відмінним природнім стимулятором. Зріжте один лист алоє і загорніть його в марлю. У такому вигляді інгредієнт неоюхідно зберігати близько двох тижнів на нижній полиці холодильника. Інший можливий варіант - 2 дні в морозильній камері.

Після того, як вказаний час минув, потрібно вичавити з цього листа весь сік і розвести один до одного з водою. Далі у цій рідині замочіть насіння на одну добу.

Настій із золи — ще один ефективний спосіб для підживлення розсади. Насіння помідор і перців замочіть у витяжці золи. Її готуємо так, як і у випадку з соком алое. Час витримки - 6-7 годин.

Читайте також: Чим поливати розсаду, щоб виросла міцна і здорова: рецепт натурального добрива.

Фото: unsplash.com

Мед – дієвий народний засіб, який допоможе отримати бажаний результат. Необхідно взяти 1 чайну ложку меду і розчинити її в 1 стакані теплої води. Далі візьміть насіння і залийте його таким чином, щоб воно було тільки злегка змочене. Час витримки - 6 годин.

Сік картоплі — останній альтернативний спосіб, який посприяє підживленню розсади. Очистіть від шкірки кілька картоплин, після чого покладіть їх до морозильної камери на 3-4 дні. Далі дістаньте картоплю, вичавіть сік і замочіть насіння томатів і перцю у цьому розчині. Час витримки - 7-8 годин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати