Лайм

Топ-5 дешевих засобів для саду та городу від шкідників, які варто спробувати

Купити їх можна у найближчій аптеці

Досвідчені городники вже з перших днів весни починають замислюватися над тим, що вони саджатимуть на заміській ділянці влітку. У березні можна знезаразити насіння для профілактики захворювань рослин, а також підготувати їх до посадки. theLime вирішив розповісти вам про дешеві добрива та ліки для розсади, які можна купити в найближчій аптеці.

Фото: pinterest.com

Зеленка

У садівництві можна використовувати зеленку. Нею змащуємо рани рослин після дрібної обрізки або випадкових ушкоджень замість садового вару.

Слабкий розчин зеленки сприяє кращому зав'язуванню плодів. А щоб урятувати томати від фітофтори, а огірки від борошнистої роси 40 крапель зеленки необхідно розчинити у відрі води.

Йод

Йод – відмінний антисептик, його можна використовувати для профілактики хвороб рослин, особливо усілякої гнилі.

Щоб збільшити продуктивність та майбутні розміри плодів, розчиняємо 1 краплю йоду в 3 л води та один раз поливаємо розсаду томатів. Після висадки розсади в ґрунт можна провести йодне підживлення ще раз, додавши у відро води 3 краплі йоду. Норма поливу – літр під кущ.

Для боротьби з фітофторою змішуємо в 10 л води 40 крапель йоду з літром сироватки та 1 ст. л. перекису водню. А додавши до 9 л води 1 л нежирного молока і 10-12 крапель йоду, отримуємо розчин, що знищує несправжню борошнисту росу на огірках.

Читайте також: Коли і чим підживлювати розсаду помідорів, щоб вона була міцною та здоровою.

Трихопол

Цей препарат застосовують як профілактичний засіб проти фітофтори. Одну таблетку розчиняємо в 1 л води та обприскуємо томати кожні два тижні.

Марганцівка

Щоб знищити ймовірних збудників зимуючих на насінні хвороб, необхідно замочити його у рожевому розчині марганцівки перед посадкою на 20 хвилин, а потім висушити. Якщо у відро рожевого розчину марганцівки (3 г на 10 л) додати борної кислоти на кінчику ножа, то вийде гарне ранньовесняне підживлення для суниці, малини, смородини та аґрусу. Цей варіант дуже підходить для ділянок із піщаними ґрунтами.

Розчином марганцівки можна полити ґрунт для розсади, промити ящики, стаканчики та горщики, призначені для вигонки розсади та зелені, обробити зсередини теплиці та парники для профілактики захворювань рослин.

У темно-рожевому розчині марганцівки також замочують картоплю перед посадкою. Така обробка не подобається ні дротяникам, ні хвороботворним грибкам.

Аспірин

Заражений грибком низькокислотний ґрунт можна "вилікувати" аспірином. Розчиняємо 1 таблетку в 1 л води та поливаємо розчином проблемну грядку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності