Лайм

Простий засіб знищить бактерії і запах у пральній машині без хімії - він завжди під рукою

Переконайтеся у його ефективності

Правильна експлуатація пральної машини - запорука її довгої служби, а також свіжості та чистоти нашого одягу та постільної білизни. Зіпсувати результат прання можуть різні фактори, наприклад, бруд і пліснява, які з часом накопичуються в барабані, під гумовою прокладкою люка та інших важкодоступних місцях. Розповідаємо, як швидко та ефективно почистити пральну машину.

Фото: Getty Images

У середньому машинку рекомендують чистити раз на 3 місяці, але якщо ви часто її використовуєте, або перете дуже брудні предмети (наприклад, взуття чи килимки), інтервал можна зменшити до 1 разу на місяць.

Спеціальні засоби для чищення пральних машин можуть бути дорогими, тому на допомогу прийде звичайний оцет. Він чудово впорається із завданням замість агресивних хімікатів. Оцет знищить бактерії, які люблять вологе та тепле середовище в барабані машинки, а також нейтралізує затхлий запах вогкості, що залишається на одязі.

Читайте також: Чому досвідчені господині не люблять прати речі у швидкому режимі: це потрібно знати.

Налийте дві склянки оцту прямо в порожній барабан машини і ще трохи - в контейнер для прийому порошку. Запустіть її на гаряче прання (близько 90 ° С). Після завершення циклу протріть гумові ущільнювачі машинки тканиною, змоченою мильною водою. Не забудьте перевірити фільтр пральної машини (він знаходиться в передній частині машини внизу).

Фото: pixabay.com

Щоб почистити фільтр, відкрутіть відсік, злийте воду і добре протріть. Фахівці радять чистити фільтр пральної машини кожні чотири місяці, адже в ньому збирається волосся, шерсть, нитки, монетки та інші дрібні елементи, що потрапляють у барабан із кишень.

Якщо ви будете повторювати цю процедуру кожні 4-6 тижнів, ваша машинка завжди залишатиметься чистою, а білизна - свіжою і ароматною навіть після швидкого прання в холодній воді.

Швидкий режим прання не підходить для всіх речей. Дізнайтеся, коли не слід його вмикати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати