Лайм

Найгірший одяг для літа: які тканини не варто носити у спекотну погоду

Слід обирати зручну альтернативу

Літо - час спекотних теплих днів, і важливо знати не лише, як захиститися від надокучливих комарів, але й розуміти, одяг із яких тканин варто обирати у жарку погоду. Саме про це і піде мова далі.

Фото: unsplash.com

Синтетика

Поліестер, нейлон і акрил часто використовуються для виробництва одягу, тому, дуже ймовірно, у вашому гардеробі є речі з цих тканин. Однак їхні волокна є синтетичними і вони не підходять для літа. І хоча футболка чи майка зі 100-відсоткового поліестеру може вбирати піт, вона все одно зберігає тепло тіла, а також утримує неприємні запахи.

Денім

Джинси - улюблена річ багатьох у будь-яку пору року, проте влітку це може бути не найкраще рішення. Справа у тому, що цей матеріал важкий, не пропускає повітря та не має еластичності. До того ж, темний колір джинсової тканини притягує до себе тепло, на відміну від світлих кольорів, які можуть зберігати прохолоду.

Читайте на тему: Чому після прання не зникає запах поту під пахвами, і як вирішити проблему.

Бавовняні шкарпетки

Бавовна - це натуральне волокно, яке пропускає повітря, є легким та зберігає прохолоду. При цьому воно може утримувати вологу, тому носити влітку шкарпетки з цього матеріалу не рекомендується.

Фото: unsplash.com

Вовна

Шерсть - основна тканина у холодну пору року, оскільки має відмінну здатність зігрівати нас. Також цей матеріал має теплоізоляційні та водонепроникні властивості, тому, дуже малоймовірно, що ви оберете цей тип матеріалу для носіння у літню спеку.

Які тканини обрати натомість

Найкраще у літню пору року віддавати перевагу натуральним матеріалам, наприклад, льону та трикотажу - вони точно витримають спекотні сонячні дні і прослужать вам не один сезон. Також важливо обирати тканини світлих відтінків, які не так сильно поглинають тепло, як темні.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати