Лайм

Чому після прання не зникає запах поту під пахвами, і як вирішити проблему

Запасіться новими ідеями для дому

Запах поту - не надто приємна ситуація, тому краще уникати її появи. Зробити це можна, дотримуючись певних рекомендацій, які дозволять позбутися непотрібного аромату. Раніше ми розповідали, чим вивести жовті плями від поту на одязі, а цього разу поділимося, як прибрати неприємний запах за допомогою народних компонентів.

Фото: unsplash.com

Чому після прання не зникає запах поту

Часто трапляється так, що навіть після тривалого прання на одязі все ще залишається запах поту. Так відбувається у випадку, коли бактерії не були вимиті належним чином та залишилися у тканині. Якщо після прання все одно залишається неприємний запах, спробуйте скористатися наступним лайфхаком: візьміть оцет та додайте його у миску з мийними засобами. Справа у тому, що цей інгредієнт чудово бореться із бактеріями і ефективно видаляє запах поту.

Що саме потрібно робити: наповніть миску наполовину теплою водою, додайте туди склянку оцту, помістіть брудний одяг у ємність на 1 годину, після чого відправте пратися як зазвичай. Для того, щоб усунути різкий запах оцту, не забудьте використати кондиціонер чи пом'якшувач із приємним ароматом.

Окрім того, є ще одна важлива деталь, яка сприяє збереженню одягу якомога довше чистим та без неприємного запаху - це правильне та повне сушіння. Переконайтеся, що виріб повністю висох та на ньому не залишилися вологи, адже це теж може бути причиною появи неприємних ароматів.

Читайте на тему: Чим замінити дезодорант: натуральний і ефективний засіб від поту можна виготовити в домашніх умовах.

Як позбутися запаху поту: кілька народних методів

Харчова сода відмінно впорається із нейтралізацією запаху поту, адже проникає глибоко у тканину. Інгредієнт можна додавати безпосередньо у воду для прання. Якщо ж є проблемні ділянки, нанесіть на них пасту з харчової соди та води. Однак перед цим варто перевірити стійкість кольору речі. Пасту слід залишити на місці принаймні на 15 хвилин, а ще краще на кілька годин. Потім виперіть одяг як зазвичай.

Фото: unsplash.com

Таблетки аспірину також можуть вирішити проблему. 3 штуки потрібно розчинити в чашці теплої води, після чого розчин нанести на потрібні забруднені місця та залишити на 20 хвилин. Потім випрати як зазвичай.

Лимонна кислота - ще один спосіб, який виправить ситуацію. Цей компонент видаляє піт з одягу та відбілює жовті плями від поту, і найкраще проявляє себе у застосуванні для білої білизни.

Як використати цей спосіб? Додайте 4 чайні ложки лимонної кислоти на 4 склянки води. Розмішайте розчин та вилийте у миску з водою для прання. Помістіть брудну білизну у ємність, замочіть її на годину. Вийміть одяг із миски та виперіть у звичний для вас метод.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати