RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Комарі тікатимуть, як від вогню: перевірені способи прогнати кровопивць

Літо, дача і прогулянки на природі допомагають відволіктися і відпочити, але інколи настрій можуть зіпсувати набридливі комахи. А коли починають атакувати комарі, про релакс можна взагалі забути.

"Апостроф" розповідає про перевірені методи, які допоможуть відлякати комарів.

Читайте також: Україну атакує мошкара: як уберегтися від надокучливих комах

На допомогу прийдуть рослини

Лаванда, хризантеми, чорнобривці та лемонграс, які можна посадити як усередині будинку, так і за його межами, відженуть комарів та жуків. Вся справа в тому, що ці рослини мають сильний запах і є "природними репелентами від комах" - вони їх просто ненавидять і намагаються триматися якомога далі.

Свічки

Ефірна олія цитронели відлякує комах, тож можна придбати ароматизовані свічки з цитронеллою. До того ж свчки створять в будинку затишну атмосферу й наповнять кімнату ароматом.

Мінімум запахів їжі

Варто регулярно виносити сміття і прибрати з відкритого простору продукти, щоб запобігти поширенню запаху їжі - саме він приваблює комах і комарів. І взагалі, влітку продукти краще зберігати в холодильнику.

Ароматні продукти

В той же час деякі продукти можуть відлякати комах, виділяючи характерний запах, який комахи ненавидять. Якщо вас не турбуватиме запах часнику, цибулі, лимонів і грейпфрутів в кімнаті, можете нарізати їх на тарілки й розкласти навколо: це повинно відлякати комах.

Трави

Деякі ароматні трави у саду або на кухонному підвіконні допоможуть відлякати комах своїм запахом. Йдеться про шавлію, розмарин, базилік та зелену цибулю. Комарі ненавидять цей запах, до того ж це просто красиво.

Раніше ми розповідали, як позбутися слимаків і попелиці на городі за допомогою народних засобів.

  • Вас також може зацікавити:

Як позбавитись від комах без шкоди для екології: корисні поради

Павутинний кліщ на огірках: що робити, якщо шкідник з'явився на рослинах

Як позбутися сверблячки після комариних укусів: 10 перевірених способів