Лайм

Що роблять фіолетові шампуні, які стали хітовим засобом для фарбованого волосся

Експерт розповіла, коли його використовувати

Щоразу після фарбування волосся ми хочемо, щоб отриманий відтінок протримався якомога довше. На щастя, існують кольорові шампуні, які можуть допомогти зберегти локони насиченими та захистити від вимивання кольору до наступного відвідування салону. Колорист розповіла Real Simple, кому підійде фіолетовий шампунь, а кому краще використовувати синій.

Читайте також: Чому волосся стало зеленим після фарбування і як це виправити: 3 способи.

Що робить фіолетовий шампунь?

Цей продукт стане незамінним помічником для власниць світлого волосся. За словами представниці бренду Olaplex Б'янкі Хіллієр, фіолетовий шампунь містить фіолетові пігменти, які нейтралізують небажаний жовтий відтінок. Тому, якщо ваше волосся з часом набуває жовтизни або мідного відтінку, то використання такого шампуню стане для вас найкращим рішенням.

Фіолетовий є протилежністю жовтого на кольоровому колі, тому це єдиний кольоровий шампунь, який нейтралізує жовті тони та вигідно підкреслює холодний блонд.

Фото: Getty Images

Читайте також: Чому жовтіє волосся після фарбування і як прибрати невдалий колір.

Що робить синій шампунь?

Синій шампунь – ще один спосіб зберегти колір, каже Хіллер. За словами експерта, синій шампунь використовується для нейтралізації небажаних помаранчевих відтінків волосся. Він призначений для брюнеток або власниць темно-русявого волосся.

Отже, якщо ви маєте темне волосся, тоді вам варто вибирати синій шампунь замість фіолетового.

Незалежно від того, чи ви використовуєте фіолетовий або синій шампунь, дуже важливо прочитати інструкцію. Деякі продукти створені для того, щоб їх можна було залишити на волоссі на кілька хвилин. І якщо ви потримаєте його занадто довго, то ваше волосся може набути небажаного відтінку.

Отже, якщо ви починаєте помічати фіолетові або сині пасма, залиште шампунь на менший час або використовуйте його рідше. Також не слід використовувати синій або фіолетовий шампунь щоразу, коли миєте волосся. Інший варіант - просто нанести засіб на коріння та змити.

Фото: Getty Images

Раніше ми розповідали про грубі помилки у фарбуванні волосся, які можуть повністю їх зіпсувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками