Лайм

Експерти назвали зачіски, які найбільше шкодять волоссю: їх не можна робити часто

Кінський хвіст – зачіска не на кожен день

Красиве волосся вимагає правильного догляду і є важливим індикатором здоров'я. При цьому є зачіски, які можуть звести нанівець навіть ефект дорогих салонних процедур. Серед них – кінський хвіст, коси та інші фаворити довговолосих жінок. Ось про що розповідають фахівці Американської академії дерматології на своєму сайті.

Експерти попередили: якщо ви часто носите волосся туго стягнутим назад, зрештою це може призвести до його пошкодження і втрати. Для цього типу випадіння волосся навіть існує медичний термін – "тракційна алопеція".

Читайте також: Як часто потрібно розчісувати волосся: фахівці розвінчали популярний міф.

Фото: pexels.com

Щоб уникнути такої проблеми, не слід часто носити зачіски, які стягують волосся. Це може пошкодити волосяні фолікули, через що волосся перестане рости.

Зачіски, які найбільше стягують ваше волосся: пучок балерини, африканські кіски, хвостики і туго затягнуті коси, дреди, нарощування волосся або плетіння. Носіння бігуді в ліжку також може призвести до випадіння волосся, тому дерматологи рекомендують укладати волосся таким способом лише в особливих випадках.

Якщо ви часто носите волосся туго стягнутим назад, першою ознакою випадіння можуть бути обламані волоски по лінії росту або витончення волосся там, де ваша зачіска сильно стягнута.

Читайте також: Волосся як солома: чому воно псується і що робити, щоб його поліпшити.

Фото: pexels.com

Як уникнути пошкодження волосся

Розпустіть зачіску або трохи послабте її по лінії росту волосся. Якщо ви носите плетіння, робіть це не більше двох-трьох місяців. Вибирайте товстіші коси та дреди.

Плетіння і нарощування - чудовий спосіб додати об'єму і довжини вашому волоссю. Щоб вони не викликали випадіння волосся, носіть їх протягом коротких періодів часу, інакше стягування збільшує ризик розвитку тракційної алопеції.

Якщо ви носите туго стягнуті зачіски, щомісяця уважно перевіряйте своє волосся. Звертайте увагу на зламані волоски навколо чола, залисини. Негайно змініть зачіску, якщо відчуваєте біль від туго стягнутого волосся, поколювання шкіри голови, відчуття стягнутості скальпу.

Фото: pexels.com

Дізнайтеся також, які помилки у фарбуванні волосся можуть повністю його зіпсувати.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються