Лайм

Грубі помилки у фарбуванні волосся, які можуть повністю його зіпсувати

Врахуйте рекомендації колориста

Існують невдалі відтінки волосся, які візуально додають жінкам віку. Однак неправильний вибір кольору – не єдина проблема домашнього фарбування, яка може зіпсувати волосся та образ жінки в цілому. Колористка Калі Феррера розповіла виданню Reader's Digest, яких помилок слід уникати.

Фото: unsplash.com

Економія на якісних продуктах

Забарвлене волосся - більш ламке, ніж необроблене, тому вимагає посиленого догляду. Навіть якщо ви фарбували його в салоні у найкращого колориста, неякісні продукти вдома можуть пустити всю роботу майстра нанівець. Саме тому не варто економити на зволожуючому живильному шампуні без сульфатів, а також використовувати кондиціонер після миття. Феррера також рекомендує раз на тиждень наносити зволожуючу маску для пошкодженого волосся.

Читайте також: Топ-5 помилок у стилі, які візуально додають віку навіть молодим жінкам.

Відмова від фіолетового шампуню

Якщо ви фарбуєте волосся у світлі або холодні відтінки, фіолетовий шампунь стане кращим захистом їхнього кольору. Такі шампуні містять фіолетовий пігмент, що нейтралізує жовтизну. Колористка радить використовувати їх раз на тиждень, але не частіше. Інакше є ризик висушити волосся і надати йому синювато-фіолетового відтінку.

Зафарбовування сивини занадто темною фарбою

Фахівці відмовляють жінок зафарбовувати сивину кольором темнішим за їхній природній. По-перше, це може візуально додати віку. По-друге, відростання коренів проявлятиметься менше, якщо вони вибирають світліший відтінок. Хорошим рішенням буде використовувати мелірування або балаяж, включаючи кілька світлих відтінків. Таке рішення додасть волоссю об'єму, і сивина, що відростає, не буде виглядати контрастною і помітною.

Фото: Getty Images

Відсутність захисту волосся влітку

Спекотна погода вимагає більш ретельного догляду за шкірою, і те саме стосується ваших пасм. Важливо захищати фарбоване волосся від сонця, хлорованої та солоної води. Так ваш колір не потьмяніє, а волосся не стане сухим. Якщо ви піддаєтеся впливу хлору в басейні, намочіть волосся перед тим, як увійти у воду, нанесіть кондиціонер і подумайте про шапочку для плавання. Інакше хімічні речовини у воді можуть зробити ваше фарбоване волосся зеленим, жовтим або помаранчевим.

Читайте також: Експерти розповіли, чи потрібно під час миття голови двічі намилювати волосся.

Темні пасма навколо обличчя

У натуральних брюнеток і шатенок рідко буває однотонний "плаский" колір волосся. Зазвичай пасма трохи вигоряють на сонці, і навколо обличчя мають світліший відтінок, що надає зачісці об'єму. Якщо волосся залишається занадто темним по всій довжині, ефект може бути протилежним. Колористи рекомендують трохи освітлювати пасма навколо обличчя, що виглядає більш природним і здоровим, а також створює ефект сяйва.

Хибні очікування

Часто клієнти знаходять натхнення для зачіски в Instagram, журналах або Pinterest. На жаль, тільки тому, що кінозірка чи блогерка ідеально виглядають з платиновим блондом, не означає, що це гарно виглядатиме на всіх. Змінюючи колір волосся, потрібно орієнтуватися на свій відтінок шкіри та типаж. Якщо у вас світлий колір обличчя, вибирайте тепліший відтінок (наприклад, полуничний або золотистий), щоб збалансувати образ. Тепліший колір обличчя добре врівноважується більш натуральними відтінками русявого або каштанового.

Фото: pexels.com

Дізнайтеся, яких популярних стрижок слід уникати жінкам після 50 років.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які люблять сучасні технології та зміни - у списку опинилися Водолії, Близнюки, Терези, Стрільці

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень