Лайм

Перед Миколаєм або на Різдво: в які дати треба ставити ялинку на 2024 рік

Свята вже не за горами

Ялинка – головний символ зимових свят та обов'язковий атрибут новорічного декору. Українські сім'ї прикрашають оселі ялинками і соснами до Дня святого Миколая, Нового року та Різдва. З вересня цього року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар, тож дати головних новорічних свят змінилися. Коли ставити ялинку на 2024 рік? Цим питанням вже задаються українці, зокрема й знаменитості.

Телеведуча Катя Осадча прикрашає зелену красуню перед Миколаєм, який відзначався 19 грудня. Тепер улюблене свято всіх дітей обзавелося новою датою, і дітлахи отримають подарунки на два тижні раніше – 6 грудня.

Читайте також: Як зустрічати Новий рік 2024, щоб залучити удачу: "улюблені" кольори Дракона.

Фото: instagram.com/kosadcha

"Цього року всі свята раніше. А Миколая - 6 грудня. А це означає, що вже треба прикрашати ялинку?", - задається питаням зіркова мама трьох дітей в Instagram. Осадча показала торішнє фото своєї сім'ї біля красиво вбраного деревця.

Фото: instagram.com/kosadcha

Різдво цьогоріч українці відзначатимуть не 7 січня, а 25 грудня разом із усім західним світом. Тому якщо ви звикли прикрашати домівку до цього свята, тоді зробіть це напередодні, 24 грудня.

Якщо у вашій сім'ї немає традиції прив'язуватися до конкретного свята, тоді підійдіть до цього питання більш практично, особливо якщо хвоя у вашій оселі буде свіжа. Живе дерево краще ставити за два тижні до Нового року. Якщо зробити це раніше, тоді у новорічну ніч ялинка залишиться без голок.

Читайте також: Як українці відпочиватимуть на новорічні свята: календар вихідних.

Фото: unsplash.com

З погляду фен-шуй, найкраща дата для вбирання ялинки – 22 грудня, у день зимового сонцестояння. Також багато родин ставитимуть ялинки 31 грудня.

Дізнайтеся, що потрібно зробити всім знакам Зодіаку до Нового року 2024.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати