RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Дату перенесли: коли в грудні будемо відзначати день святого Миколая

З вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. Тепер православні християни відзначатимуть улюблене свято, День Святого Миколая, не 19 грудня, а 6 грудня.

"Апостроф" розповідає про деталі.

Читайте також: В Україні з 1 вересня переходять на новий церковний календар: повний перелік святкових дат

Цього дня православні вшановують одного з найшанованіших і найулюбленіших християнських святих — святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського, Чудотворця. Заведено говорити: "Навіть коли від тебе відвернувся Бог, помолись Миколаю, щоби допоміг".

Святий Миколай був відомим благодійником, який допомагав усім бідним та нужденним. Особливо це свято люблять маленькі дітлахи, бо їм добрий святий приносить подарунки.

Особливе шанування нашій країні святого Миколая Чудотворця почалося період князя Всеволода Ярославича. Перший у Київській Русі храм на його честь збудувала рівноапостольна Ольга у столиці над Аскольдовою могилою. Нині у різних українських містах можна знайти багато храмів Миколи Чудотворця, а у Миколаєві Святому встановили пам'ятник.

Також у 2023 році буде нова дата Різдва теж буде іншою вже цього року. Тепер народження Ісуса Христа українці відзначатимуть не 7 січня, а 25 грудня разом із іншими католиками у Європі. Тому 7 січня церковну службу не проводитимуть.

Раніше ми писали, що зміниться у православному календарі з 1 вересня 2023 року.

  • Вас може зацікавити:

Новий календар ПЦУ: коли в 2023 році день Святого Миколая і Собор Пресвятої Богородиці

Коли Покрова та День захисників та захисниць у 2023 році: нова дата

Новий церковний календар: коли розпочнеться Різдвяний піст у 2023 році