RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін переміщує відносини з Україною з військової в іншу область

Російський президент розуміє протиріччя між словами про дружбу та антизахідною пропагандою

Російський президент розуміє протиріччя між словами про дружбу та антизахідною пропагандою Путін не реагує на актуальні події – він зайнятий пропагандою. Фото: kremlin.ru

Нещодавня пряма лінія президента Росії Володимира Путіна була надзвичайно невиразною: про Україну, зокрема про Донбас та Крим, глава Кремля фактично промовчав, лише відреагував на цитування Петром Порошенком вірша Михайла Лермонтова про "немиту Росію". Чому пряма лінія виглядала так, і яку ознаку зміни позиції по Україні можна в цьому побачити, "Апострофу" розповів лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий.

Путін вважає себе президентом, і реагувати на якісь актуальні події він не має наміру, вважає їх несуттєвими. Ні на протести, ні на проблеми в економіці, ні на проблеми в політичній системі. Він лише продовжує брати участь у пропагандистській кампанії.

На антизахідну пропагандистську кампанію Путіну вказують давно. І його заклики до дружби та миру в умовах, коли він веде антиамериканську, антизахідну кампанію, виглядають дуже непереконливо. Думаю, що він це розуміє і вирішив зробити маленьку перерву. Невелику, але паузу, у цій антизахідній риториці.

Думаю, що вся пряма лінія, можливо, була простимульована заявою Порошенка про "немиту Росію" і, як Путін вказав, вдалою можливістю відповісти йому. Відносини з Україною зараз переміщуються, на щастя, з області військової в ідеологічну, в область слів. Можливо, це добра ознака: Путін починає розуміти зв'язок між військовими авантюрами і важким економічним становищем. Тобто він ще не втратив можливості критично мислити.

Тим більше, що США зробили ще один крок до запровадження нових санкцій проти Росії. Елемент страху під час прямої лінії був присутній. Думаю, досить болючим для Путіна є той факт, що незабаром повинна відбутися зустріч президентів США та України, тому що Москва робить неймовірні зусилля для організації зустрічі та переговорів глави Кремля з Дональдом Трампом. І поки результат мінімальний. Узгоджена на липень коротка зустріч на майданчику саміту "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі. А про глобальні переговори, яких добивається Путін, мова не йде зовсім.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному