RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Україна відкриває двері американській летальній зброї

Україна отримає летальну зброю від США, визнавши Росію агресором на Донбасі

Україна отримає летальну зброю від США, визнавши Росію агресором на Донбасі Фото: usa.gov

Офіційне визнання Росії агресором на Донбасі допоможе Україні відкрити двері для отримання летальної зброї від США. У відповідь РФ спробує "включити" агресію в інших напрямках. Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович, коментуючи законопроект про реінтеграцію окупованого Донбасу.

Україна (у випадку ухвалення законопроекту, - "Апостроф") офіційно визнає, що ця територія окупована, внаслідок чого відбувається наступне: отримуємо узгоджені дії Сполучених Штатів і України, які перевертають міжнародну ситуацію навколо окупації Криму і Донбасу, навколо російської політики у Східній Європі.

На практиці це допоможе тим, що після таких приколів нам можна давати летальну зброю для оборони від агресора. Давати летальну зброю для оборони від посередника якось складно, а від агресора - цілком можна.

Летальну зброю нам не давали раніше за сукупністю причин, але в тому числі через це. А тепер окупація і агресія - треба допомагати.

Друге питання - тепер можна буде сказати Росії, що в нас є новий пакет санкцій для вас, оскільки тепер ви є агресором.

Реакція Кремля, якщо Україна отримає летальну зброю від США? А що вони можуть зробити - вони можуть спробувати зробити нову Чорногорію в Європі. Так вони її й так роблять, щосили хитаючи Боснію і Герцеговину, тому що та вже зібралася в НАТО. Також вони спробують створити угруповання, що загрожуватиме Прибалтиці. Вони будуть підкуповувати ультраправі або ультраліві партії в Європі, щоб ті розкачували політичну ситуацію. Вони будуть замовляти і здійснювати теракти по всьому світу. Вони ще більше зброї підкинуть в Афганістані талібам, хоча американці заявляють, що вже підкидають. Вони будуть ще більше шкодити з курдами, адже 25 жовтня буде проведено референдум про незалежність курдів, що ще більше підірве ситуацію на Близькому Сході.

Вся ця ситуація і є предметом переговорів, але тепер Росія буде сприйматися з позиції агресора. Оскільки ви агресор - то й розмова інша. Є така гарна приказка "Козлов козлить не в западло".

Повний текст інтерв'ю Олексія Арестовича читайте на "Апострофі" найближчим часом

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України