RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Якщо Путін почне нову війну проти України, кінець буде швидким

Нове вторгнення Росії в Україну знищить режим Путіна

Нове вторгнення Росії в Україну знищить режим Путіна Президент Росії Володимир Путін і міністр оборони РФ Сергій Шойгу Фото: kremlin.ru

Військова агресія Росії проти східноєвропейських держав - нова атака проти України чи напад на країни Балтії - під час навчань "Захід-2017" або одразу після них вкрай малоймовірна. Причина проста - в Кремлі усвідомлюють, якими будуть наслідки такої агресії: кінець режиму Володимира Путіна. Про це "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

Практично на сто відсотків упевнений, що Кремль шантажує і залякує ті країни, проти яких спрямовані загрози, але не збирається нападати в форматі навчань, що плавно переходять у війну, будь то "Захід-2017" або якісь інші. Просто тому, що, якими б не були відморозками Путін і його ОЗУ, мені важко уявити, що вони хочуть швидкого кінця їх режиму, що існує для єдиної мети - нескінченного, як вони зараз думають, самозбагачення. Цей режим так чи інакше приречений. Але ж вони так не думають, вважаючи, що їм, їхнім дітям, онукам і так далі буде досить "окупованої" ними величезної території (Росії, - "Апостроф"), яку можна грабувати. Сценарій, який передбачає напад на сусідні країни у форматі продовження навчань "Захід-2017", абсолютно точно буде дуже швидким кінцем цього режиму.

Я думаю, що вони це знають. Приблизно так само, як Кім Чен Ин знає, що будь-який запуск ядерної ракети означатиме моментальний кінець режиму Північної Кореї. Багато хто може заперечити, що та ж логіка могла діяти в 2014 році, коли Росія напала на Україну. Звичайно, озираючись назад, легше судити, ніж якщо дивишся вперед. У тих обставинах режим не повинен був моментально впасти. Але це не означає, що він не приречений впасти набагато швидше, ніж він протримався б в іншому сценарії. Я думаю, що кінець режиму був значно наближений 2014 роком. А ось із нападом на країни Балтії, що є членами НАТО, - тут не буде ніяких сумнівів - він "закінчиться" майже моментально.

Я думаю, НАТО було протестовано в 2014 році на стійкість Альянсу. І багато в чому Путін сприяв утворенню з народу України, як кажуть, української нації. Ці історичні сили жодним чином не можуть бути скасовані.

Я хотів би сподіватися, що за три роки Україна змогла створити боєздатну армію, правильно розпорядитися допомогою НАТО і західних країн, яка була надана в тому числі у військовій сфері, і що Україна зможе дати гідну відсіч будь-яким "зеленим чоловічкам", що з'являються на її території . Інакше гріш ціна Україні та її керівництву. Сподіваюся, мої слова нікого не образять і зі мною погодиться більшість українців, в тому числі в керівництві країни.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України