RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Люди Зеленського йдуть у владу як царі, а народ для них холопи – екс-нардеп

Борислав Береза про кадрові провали Зеленського

Борислав Береза про кадрові провали Зеленського Володимир Зеленський та Гогілашвілі

Скандал з екс-заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі є відлунням кадрової політики президента Володимира Зеленського. Там усі такі - вони сприймають владу виключно як Олімп, а не служіння державі. Вони себе уявляють царями і дивляться на людей, як на холопів. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів нардеп VIII скликання, політик і громадський діяч Борислав Береза.

- Як ви відреагували на скандал з Гогілашвілі? Чи має право людина з таким минулим та ще й з російським паспортом потрапляти на таку посаду?

- Це риторичне питання, звісно, що ні. Я хочу сказати, що Зеленський не лише знав це. Йому Служба безпеки України, яку очолює його великий друг та товариш дитинства пан лейтенант Баканов, надала довідку, де було перераховано все. Починаючи від того, що пан Гогілашвілі був затриманий в стані наркотичного сп’яніння - до всього іншого. І російське громадянство там теж було.

Тож коли він призначався, Зеленський на 100% знав, кого він призначав. А призначали його не за те, що він великий спец по наркоті, або експерт з якихось правоохоронних питань. Його призначили, оскільки він чоловік особистої помічниці Зеленського, з якою той працював ще з часів “Квартал 95” і входить до близького оточення. Все. Це була одна з умов, як мені повідомили кілька людей, яких заступників залишають Авакову, якщо він призначить цю людину та ще декількох.

Читайте: Бізнес на наркозалежних: активіст розповів, як Гогілашвілі використовував МВС для заробітку

Проблема не в тому, як веде себе цей пан - але це не пан, а бик. А питання в тому, що Зеленський погодився його звільнити лише після того, як почався тиск з боку суспільства. Тому що вони прорахували в Офісі президента, що буде далі. Що Зеленський не зможе витримати такий тиск з боку суспільства, коли всі побачать, що сталося.

Зараз ми бачимо принцип доміно. Коли кожного дня, а інколи кожної години з’являються нові дані про пана Гогілашвілі. І ми бачимо, що це дуже одіозна людина. Питання в іншому, скільки ще таких представників Зеленського при владі і на яких посадах.

- Скільки може бути таких людей?

- Ми вже казали про пана Єрмака, про пана Демченка, про інших панів, які мають відношення до країни-агресора, або відверто лобіюють їх інтереси. Ми казали про те, що в Україні велика кількість агентів, яких потрібно вичищати. І, на жаль, ми бачимо як профани і некомпетентні аматори з "Квартал 95", або їхнього оточення йдуть на ці посади. І вони займаються не чисткою інституцій, а виконанням доручень Зеленського. Особистих доручень.

Ще одна цікава історія. Ви пам’ятаєте, як пан Гогілашвілі пояснив свою поведінку? Емоційне збудження. Хочу нагадати, що пан Мецгер те саме казав. А це керівник "Укрексімбанку", який теж близький до сім’ї Зеленського, і був призначений через це головувати цим банком.

Більше того, пам’ятаєте, що влада захищала його, допоки не з’явилося відео.

- Може вони по одній методичці працюють?

- Це одне і те саме суспільство. Вони всі такі. Там немає інших. Вони сприймають владу виключно як Олімп, а не служіння державі або можливість увійти в історію. З того Олімпу вони вони сидять, царюють і дивляться на холопів, які щось роблять. Якщо холопи заважають - їх прибирають. Все.

- Що потрібно зробити в цій ситуації?

- Ну, Зеленський написав, що треба звільнити (і таки звільнили). Але є ще одне питання. Це заступник міністра, а міністр, бачачи таку ситуацію, повинен звільнити його одноосібно. Але він боїться це робити, бо це чоловік помічниці президента. Ну як міністр, якого фактично призначив теж Зеленський, може звільнити того, хто теж близький до тіла царя? Саме тому ми бачимо таку ситуацію.

Мене дивує інше. А що там з Трухіним? Я можу сказати, що з’явиться відео і всі побачать як Трухін поводиться, що він каже патрульному. І всі зрозуміють, що Трухін був за кермом автівки.

- Відео з Трухіним у Гогілашвілі? Чи звідки воно з’явиться?

- Гогілашвілі був тією людиною, яка "зачищала" всю інформацію про Трухіна. Саме йому було призначено завдання чистити все, щоб Трухіна не чіпали. Тому що Трухін дуже близький і до ОП, і до Зеленського, і взагалі до дуже цікавих деяких програм "по мотивації" народних депутатів, щоб вони були лояльними. Тому його захищають, але це з’явиться. І знов будуть казати: "Ой, що ж це сталося".

Але після того, як з’явиться це відео, має бути вже провадження по міністру і всіх тих, хто захищав, тому що це вже карна справа і злочин - коли людину, яка в стані алкогольного сп’яніння спричинила автотрощу, намагаються відмазати від відповідальності за злочин.

Я хочу ще одне побажати. Я бажаю пану міністру Монастирському, я бажаю пану Зеленському і всьому їхньому оточенню, зустрітися на трасі з таким Трухіним, або самим Трухіним. В тому стані, в якому він був, коли скоїв автотрощу. Якщо він був тверезий, їм нічого боятися, але життя бентежне. Зустрінуться вони з ним саме в такому стані, в якому він був тоді.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

Новини партнерів