RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Замок 15 століття і не лише: журналісти знайшли житло Коломойського у Франції

Журналісти знайшли у одіозного бізнесмена Ігоря Коломойського замок XV століття у Франції та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі.

Про це йдеться у розслідуванні проекту "Схеми".

Читайте також: Кадрові чистки на митниці: як влада покриває "схеми" і що потрібно для кардинальних змін

Журналісти повідомили про те, що на французькі компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Коломойського Лариса Чорток, зареєстровані об'єкти нерухомості в цій європейській країні, у тому числі старовинний замок.

Серед іншого, на компанію Beethoven VI, якою через фірму з Монако Beethoven Holding володіє жінка, записано два паркомісця за адресою 14 Sq. Alboni в Парижі та апартаменти на шостому поверсі будинку на 1 Rue Beethoven.

Також Черток є власницею замку Буффавен, побудованого у XV столітті, біля французького берега Женевського озера та господарських споруд, земельними наділами поряд із ним. До 2014 року замок був власністю Оксани Палиці (дружини Ігоря Палиці – соратника Коломойського). У документах щодо передачі майна від Палиці сестрі Коломойського йдеться, що на території навколо замку заплановані масштабні перетворення.

Замок збудували ще в 15 столітті, він є однією з небагатьох споруд, які найкраще зберегли характер того періоду. На стінах замку залишилися сліди від снарядів женевських солдатів, які захопили Буффавент у 1590 році. У замку зберігся герб засновників – сім'ї Ланженов.

Крім того, журналісти " Слідство Інфо " у розслідуванні "Зірвати банк" говорили про те, що на Ларису Чорток оформили також нерухомість у Франції та Швейцарії.

Журналісти "Схем" направили запит Ігорю Коломойському про походження коштів у його сестри для придбання нової нерухомості у Франції, проте відповіді не отримали.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як і чому російський бізнес продовжує працювати в Україні, незважаючи на повномасштабну війну.

Вас також може зацікавити:

Стовпи режиму путіна: в Європі знайдено нерухомість найбільших російських олігархів

Прийняв родичів завдяки схемам: журналісти розповіли про скандали навколо сумського "слуги народу" Романько

Допомагав ухилятися від мобілізації: СБУ затримала чиновника Міноборони