RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Пролітаючи над гніздом годівниці: хто з топ-нардепів провалив вибори в Раду

Які сюрпризи принесли вибори по мажоритарних округах

Які сюрпризи принесли вибори по мажоритарних округах Atr.ua

Дострокові вибори до Верховної Ради вже точно потрапили в історію України: партія Володимира Зеленського "Слуга народу" фактично зламала вибори, отримавши монобольшінство в парламенті і забезпечивши собі відсутність головного болю від процесу коаліціади.

Але це не єдине диво, яке сталося 21 липня. Українці настільки перейнялися почуттями до Зеленського, що на мажоритарці віддавали голоси за нікому невідомих "слуг", прокидуючи старих мастодонтів і олігархів, що прикормлювали свої округи роками.

"Апостроф" зібрав головні фіаско політиків старої школи на мажоритарних округах, які вже зафіксовані на сайті ЦВК.

Найпоказовіша історія сталася в Запорізькій області, де на "рідному" 77 окрузі фіаско зазнав власник "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв. І все б нічого, але програв він ... весільному фотографу, який виявився "Слугою народу". При цьому відставання склало майже 13% (!!!) або близько 9 тисяч голосів. Посміхніться, зараз вилетить пташка!

Повз нову Раду пролітає і ціла плеяда євроінтеграторів, серед яких "квартирант" Сергій Лещенко, що активно допомагав Зеленському в президентській кампанії, а під вибори в Раду скромно називав себе справжнім слугою народу. Також поза парламентом залишаються Світлана Заліщук, Леонід Ємець, Вікторія Войціцька та інші єврооптимісти з Ради VIII скликання.

Цікаво, що три роки тому цих людей (на чолі з Саакашвілі і Ко), вважали майбутнім країни. Не цього разу, панове.

Але повернімося до вічних. Миротворець всіх часів і народів Володимир Литвин, який свого часу активно схиляв Ющенко до дружби з Януковичем, йде на спочинок, віддавши округ 65 "Слузі народу".

Одіозні друзі Петра Порошенка, не без допомоги яких звалився рейтинг п'ятого президента України, також відчули на своїй шкурі, що таке фіаско: Олександр Грановський, Ігор Кононенко - спасибі, нема за що, до побачення.

Улюблений юрист Віктора Януковича, одіозний підрах*й Сергій Ківалов (вгадайте, що?) Не зміг провернути фінт вухами і програв на окрузі 135 в Одесі.

Костянтин Жеваго, Олександр Третьяков - вибули. Другий взагалі програв рестораторові Олександру Тищенко, який нагодував людей на окрузі. Як мало, виявляється, потрібно виборцям в Києві ...

Залишилася Рада і без веселих братів Добкіних - Міша "сумне обличчя" Добкін виявився в списку непрохідного "Опозиційного блоку", а Дмитро "веселий" Добкін програв свій округ (вгадайте, кому?) "Слузі народу". Але, кажучи відверто, Добкін-молодший став на окрузі всього третім, тож відсутність "слуги" йому ніяк би не допомогла.

Не потрапляє в раду й Борис Колесников, який очолював опозиційний уряд. Він програв колезі з "Опозиційної платформи - за життя", поступившись майже 5%.

Хто ще повз? Сергій Пашинський, на округ якого навіть довелося відправляти спецназ.

У списку тих, хто програв також Євген Червоненко, Олександр Омельченко, два Борислава - Розенблат і Береза, Сергій Каплін, Богдан Дубневич, Ярослав Москаленко ...

Парламентська "голова" Арсенія Яценюка Максим Бурбак більше говорити не буде. У парламенті так точно. Не найближчі 5 років.

Не пройшли в Раду також командувач "Української добровольчої армії" Дмитро Ярош, який, варто відзначити, в чинній Раді частіше був відсутній, та Андрій Білецький, чий "Нацкорпус" кошмарив Київ під вибори постійними акціями.

З цікавого також варто відзначити провал на виборах співочої протеже Юлії Тимошенко - Анастасії Приходько, яка запам'яталася в мережі демаршем з першого "політичного" інтерв'ю "5 каналу".

Ну і з веселого. Колишня протеже все тієї ж Тимошенко - Надія Савченко на своєму окрузі отримала всього 8 (!!!) голосів. Чи потрібно говорити, що в Раді її не буде?

Читайте також

Вибори воєнного часу: коли Банкова зробить перший крок

Багато що щодо майбутніх виборів вирішиться вже у грудні

Війна не завада: як українська влада готується до виборів

У високих кабінетах всерйоз подумують над проведенням наступної весни виборів