RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кінець буде один: що робити Зеленському з пропозицією Путіна

Олексій Арестович про політику Зеленського щодо Донбасу

Олексій Арестович про політику Зеленського щодо Донбасу Фото: president.gov.ua

Президенту України Володимиру Зеленському не можна погоджуватися за пропозицію президента РФ Володимира Путіна про прямі переговори з бойовиками ЛНР і ДНР. Бо це призведе до того, що суспільство покладе край його владі. Також Зеленський повинен негайно відреагувати на слова олігарха Ігоря Коломойського про те, що на Донбасі внутрішній конфлікт України без участі Росії. Таку думку висловив "Апострофу" військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

Те, що робить Володимир Зеленський по лінії зовнішньої політики, взагалі важко назвати політикою. Він лише знайомиться з тим, що таке політика. Але уже має конкретні уявлення про те, що він хоче зробити з конфліктом на Донбасі. Але це не означає, що він займається зовнішньою політикою. Навіть за самих добрих намірів йому треба дуже багато часу, щоб з нею розібратися.

Але наявність добрих намірів у мене викликає пересторогу. Бо те, що добре для пана Зеленського чи пана Коломойського - не завжди добре для України.

Сьогодні зранку пан Коломойський взагалі заявив, що конфлікт на Донбасі – це внутрішні справи України, а Росія нічого не ініціювала і взагалі не при ділі. Якщо Зеленський думає хоча б наполовину так – це політика, яка небезпечна для України.

По-перше, я з нетерпіння чекаю на його реакцію на слова Коломойського. А по-друге, я бачу, що він так хоче замиритися з Росією на Донбасі і для цього готовий на однобічні поступки Росії.

Путін закликає Зеленського піти на прямі переговори із терористами. Але якщо він зважиться на такі дії, це буде початок його останнього відліку. Суспільство покладе край або такій його позиції або його президентству. Терористи на Донбасі – це лише маріонетки Володимира Путіна і будь-які переговори з ними не послаблять позиції президента РФ.

Читайте: Зеленський нічим не кращий за Порошенка - Андрій Куликов

Взагалі, нас випробовують. Коломойський каже те, що хочуть зробити Зеленський і Богдан. І вони дивляться – проковтне народ чи ні. Якщо будуть протести, скажуть – "ми пожартували" або "це вирвано із контексту".

Якщо проковтнемо, то буде політичне рішення – піти на прямі перемовини з так званими лідерами ДНР і ЛНР. Про це сказав Путін – і про це ж саме каже Коломойський. Значить, вони діють синхронно. Не виключено, що Коломойський може загравати з Путіним через те, що його притисли американці (громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, подали в Україні позов до суду на Коломойського. Вони вимагають 200 млн грн компенсації моральної шкоди за те, що він назвав їх аферистами, – "Апостроф"). Свого часу він фінансував добровольців, намагаючись зробити з них свої приватні армії, він не відстоював Україну. Але добровольці не погодилися на його ідеї. Якщо будуть прямі переговори (з бойовиками) – я не заздрю ні Коломойському, ні Зеленському. Народ підніметься і – не знаю, в якій формі це буде, але їм це не пробачать.

Читайте також

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО

Україна має шанс отримати допомогу у вигляді ППО від союзників

План Джонсона по Україні: допомога чи ганьба

Ідея Майка Джонсона не була сприйнята ні Києвом, ні Білим домом

Ситуація критична: хто врятує Україну системами Patriot

В ідеалі Україні потрібно 25 комплексів Patriot, але спочатку вистачить і 7