RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вбивство полковника розвідки в Києві: Шкіряк назвав організатора і головний мотив

Росія переходить від повномасштабної війни до терористичної

Росія переходить від повномасштабної війни до терористичної Фото: УНІАН

У вівторок, 27 червня, у Солом’янському районі Києва підривали автомобіль, в результаті теракту загинув командир підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Про мотиви організаторів терористичного акту в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

- Які зараз основні версії? Чи можуть бути причетні спецслужби РФ?

- Сьогодні в Києві стався черговий терористичний акт, що відбувся в рамках відкритої, цинічної, зухвалої терористичної війни, яку веде проти нас Російська Федерація. Загинув полковник Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал. Перш за все, щирі співчуття родині та близьким загиблого, вічна пам’ять герою.

Безумовно, в мене немає жодних сумнівів у тому, що ця терористична атака була організована спецслужбами Росії: ГРУ Генштабу РФ, ФСБ. Це був черговий акт залякування та терористичної агресії проти України. Цей злочин стоїть в одному ланцюжку з тими терористичними актами, які цілеспрямовано здійснюються РФ проти державних посадовців, проти військовослужбовців Збройних Сил України, які захищають Україну від російської агресії. Наразі на місці події працюють слідчо-оперативні групи, справу передано до Військової прокуратури, злочин кваліфіковано як терористичний акт. Наразі з’ясовуються потужність і тип вибухового пристрою, який було застосовано. Зараз знімається вся інформація, в тому числі з камер спостереження, які там є. Безумовно, при отриманні такої інформації слідчі, прокурори будуть приймати рішення щодо оприлюднення.

- Чи можна пов’язати цю подію з тими терактами, що були раніше?

- Подія, яка сталася сьогодні, з ланки одного ланцюга - вбивства Павла Шеремета, Олександра Хараберюша, Дениса Вороненкова. Виконавці різні, але організатор і замовник один - Російська Федерація. В Росії працює терористично-диверсійний центр, мета якого - теракти проти української державності, українських патріотів, діячів, які перешкоджають російській агресії.

- Тобто Росія переходить від масштабної агресії на Сході до терористичних актів на території всієї України?

- Сьогодні можна говорити про те, що Росії не вдалося здійснити цілковиту окупацію України, на фронті вони програють, тому сьогодні вони здійснюють терористичні акти всередині української держави для підриву зсередини. Ці теракти спрямовані на залякування та паніку, створення дестабілізації. Я переконаний, що це не вдасться. Ми будемо здійснювати все, щоб звільнити нашу землю від російсько-терористичних банд та військ.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі