RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нардепів цікавлять не лише Мальдіви і Сейшели - директор турагентства

Тільки 10% українців їздять відпочивати за кордон. Серед них - наші політики

Тільки 10% українців їздять відпочивати за кордон. Серед них - наші політики Фото: pixabay.com

Розкішні Мальдіви і українські Карпати - народні обранці збираються у відпустку. Одні вже визначилися куди поїдуть, а інші кажуть, що будуть відпочивати десь неподалік, оскільки у них ще багато роботи. Втім, серед українських політиків стало більше тих, хто нинішню відпустку проведе в Україні. В тренді Карпати і трохи менш популярне - узбережжя Чорного моря. Однак туристичні агенти кажуть, що серед нардепів насправді найпопулярнішим місцем є саме Мальдіви. Які напрямки користуються популярністю серед чиновників, у скільки обійдеться відпочинок на Мальдівах і чому українці не їдуть за кордон - в ефірі Апостроф TV розповіла тревел-блогер, директор турагентства "Поїхали з нами" Катерина Трихліб.

- Що ви можете сказати по напрямках, які вибирають чиновники?

- Можу сказати, що в туристичні агентства, зокрема в моє, а також моїх колег не звертаються за організацією відпочинку в Україні. Що стосується відпочинку за кордоном, то, дійсно, користуються популярністю такі країни як Мальдіви. І не тільки Мальдіви - Сейшели, інші туристичні напрямки як мінімум, тому що даний контингент туристів воліє приватність. Це ті курорти і готелі, які можуть це забезпечити.

- У пандемію це теж зберігається? Нічого не змінилось?

- Я б навіть сказала, що ці цифри зросли. Тобто, більше звернень стало щодо таких напрямків. Як мінімум, тому що вони стали доступнішими. Тобто ми зараз говоримо не тільки про відпочинок чиновників, які можуть собі дозволити досить недешеві подорожі, але і людей, які раніше літали на Шрі-Ланку, в Індію або ще кудись. Зараз вони більше віддають перевагу таким напрямкам як Мальдіви.

- У скільки в середньому обійдеться путівка на такий курорт?

- Коли мені таке питання задають туристи, дуже складно на нього відповісти, тому що все залежить від бажань клієнта. Якщо ми говоримо про відпочинок на Мальдівах, то можна вписатися в бюджет від 3-4 тисяч доларів і до... межі немає, тому що далі вже танцюємо від того, що бажає безпосередньо клієнт. Хтось хоче летіти приватним чартерним рейсом, будучи тільки зі своєю сім'єю на борту літака або невеликий острів орендувати. Хтось хоче просто спокійний відпочинок на чартері з іншими людьми. Тому бюджети різні.

- Карантин і пандемія нікуди не поділися. Самоізоляція...

- Світ адаптувався. Ми все це знаємо.

- А туризм адаптувався?

- Немає іншого виходу, тому, звичайно, туристична індустрія адаптувалася. На щастя, адаптувалася дуже швидко. Шляхи вирішення будь-яких обмежень завжди є. Наші агенти знають, як підготувати туриста до тих чи інших додаткових складнощів в подорож.

- Бачите, до вас звертаються, бажаючи потрапити на острови. А кажуть, що летять до Туреччини. Або Туреччину теж вибирають?

- Справа в тому, що Туреччина - це країна, яка може забезпечити абсолютно будь-який тип відпочинку. Від економа, бюджетного до преміум-готелів, де ти відчуваєш себе ніби на Мальдівах. Картинка, хіба що, інша. Туреччина користується популярністю.

- Це тільки під час літніх канікул або протягом року люди теж вибирають якісь напрямки?

- У туризмі сезон з травня по вересень завжди був самим піковим, але їздять і на подібні екзотичні напрямки весь рік. Більш того, ці напрямки - дорожчі, екзотичні - вибирають саме з кінця листопада. Тоді найбільший попит. А влітку те, що ближче - Греція, Хорватія, Туреччина - це те, що користується більшою популярністю, ніж екзотика.

- Міністр культури України Олександр Ткаченко презентував в соцмережі соціологічне дослідження про плани співвітчизників на літо. За даними опитування, понад 53% українців планують провести відпустку в Україні і тільки 10% поїдуть за кордон. Ці 10% з депутатами або без?

- Я думаю, з депутатами.

- А 10% для країни це мало чи багато?

- На мій погляд, це суттєвий показник, який є індикатором досить низького рівня життя. Я впевнена, що в Європі та інших країнах цей показник набагато вище. 10% - це дуже мало.

- Чому люди не звертаються до турагентства? Просто тому, що немає грошей? Або хтось боїться, не розуміє, як це? У нас взагалі є культура відпочинку за кордоном?

- З кожним роком ця культура розвивається. Закордонний відпочинок стає все більш популярним і все більш доступним. Насправді, на будь-який бюджет можна знайти подорож за кордон. На будь-який. Це може бути автобусний тур за 70 євро. Я думаю, що люди можуть знайти можливість раз на рік знайти 70 євро і хоча б на вихідні з'їздити в автобусний тур кудись в Угорщину, наприклад. Знову-таки, якщо ми говоримо про відпочинок в Україні, то це не так вже й дешево. І за ці гроші можна подорожувати за кордон.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі

Новини партнерів