RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Модний президент і депутати-пляжники: як одягаються українські топ-політики

Роман Тимофєєв про моду серед українських політиків

Роман Тимофєєв про моду серед українських політиків Фото: Апостроф / Олександр Гончаров

В останні декілька сезонів серед політиків з’явився попит на те, щоб бути модними. А тон серед усієї політичної верхівки країни задає перша особа держави - Володимир Зеленський. Яка ж мода панує серед політичного бомонду і чому деякі депутати приходят до Ради наче на пляж - в ефірі Апостроф Live аналізує журналіст, fashion-експерт РОМАН ТИМОФЄЄВ.

Модний президент

"Попередні президенти не дуже цікавилися модою та актуальними трендами. Вони не піклувалися про те, щоб костюм на них гарно сидів. Зараз президент – це людина, яка дуже довго полюбляла шопінг і гарні речі. Його костюми від Tom Ford, Dolce & Gabbana та Indposhiv задають тон серед його однопартійців та всієї політичної верхівки країни", - каже Тимофєєв.

Володимир ЗеленськийФото: Апостроф / Александр Гончаров

Крім того, перша леді Олена Зеленська користується послугами дуже професійної команди стилістів, візажистів, фотографів. Експерт каже, що команда працює над цим образом першої леді, якого Україні дуже довго бракувало. Зеленська надихає жінок-політиків приміряти свої образи.

Олена ЗеленськаФото: facebook.com/olenazelenska.official

Про бренди, які полюбляють депутати

Костюми президента – це Tom Ford, Dolce & Gabbana та Indposhiv. Останнє - це українське ательє, яке шиє костюми на замовлення.

"Я знаю, що багато хто з політиків Верховної Ради звертаються до цього ательє. Костюм, який шиють на замовлення, в будь-якому разі виглядає краще, ніж той, який купують у магазині", - наголосив fashion-експерт.

Серед клієнтів Indposhiv – Макс Нефьодов, який користувався їхніми послугами ще до приходу в політику, міністри та парламентарі.

Про одяг жінок-політиків

"Жінкам-політикам стало трошки легше мати гарний вигляд і не потрапляти в якісь скандали, тому що українські дизайнери зараз дуже активно розвивають напрямок бізнес-одягу. Принаймні, класичних костюмів. Для того, щоб жінці-політику з’явитися на публіці, можна звернутися до українського дизайнера та не потрапити на першу шпальту газет з розслідуванням про вартість вбрання", - зауважив Тимофєєв.

Мода у Верховній РадіФото: Апостроф / Александр Гончаров

За словами фахівця, навіть якщо вартість такої сукні або сумки буде дуже високою, акцент буде саме на тому, що це український бренд.

Про несмак парламентарів

У колі народних депутатів завжди будуть люди, які виглядають погано, вважає Тимофєєв.

Олександр ДубінськийФото: Апостроф / Александр Гончаров

"Мене більш за все бентежать люди, які дозволяють собі приходити у Верховну Раду в шортах, сандалях, сорочках з коротким рукавом. Ми всі розуміємо, що це люди не бідні. Вони не їхали маршруткою, вони не їхали в метро. Посилатися на те, що зараз спекотно, і тому вони вдягають шорти і сорочку з коротким рукавом - для мене незрозуміло. Ми всі уявляємо, якими автомобілями вони дістаються Верховної Ради, і у приміщенні парламенту теж працюють кондиціонери. Для людини, яка представляє обличчя країни, недотримання елементарного дрес-коду – це максимальне порушення всього. За останні дні у Верховній Раді можна було побачити людей, які наче на Труханів острів зібралися, а не на засідання парламенту", - резюмував Тимофєєв.