RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Вбивство Аркадія Бабченка: чому це вигідно Путіну

Слава Рабинович про вбивство Аркадія Бабченка й те, навіщо злочин Кремлю

Слава Рабинович про вбивство Аркадія Бабченка й те, навіщо злочин Кремлю Фото: EPA/UPG

До вбивства журналіста Аркадія Бабченка в Києві, найімовірніше, причетний режим російського президента Володимира Путіна. По-перше, це могла бути провокація влади РФ, спрямована проти України, по-друге, Бабченко був небезпечним для пропаганди Кремля.

Таку думку "Апострофу" висловив російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

По-перше, Аркадій Бабченко не був якимось бізнесменом-рейдером, і ми прекрасно бачимо, які були погрози на його адресу через публічні засоби масової інформації.

Читайте також: Аркадій Бабченко живий: опубліковано фото

По-друге, судячи з провокаційної, підлої та мерзенної заяви російського МЗС (який звинуватив у злочині українську владу, традиційно назвавши її "київським режимом", - "Апостроф"), мені здається, що це злочинна провокація так званої російської влади, а насправді путінського ОЗУ, яка нагадує мені іншу ситуацію, про яку раніше я навіть не міг дозволити собі подумати, - про збитий на Донбасі малайзійський Boeing. Це той сценарій, у який всі відмовлялися вірити та відмовляються вірити досі: суть у тому, що російські військові цілилися не в український транспортний літак, а переплутали і влучили в малайзійський пасажирський Boeing, а в тому, що російські військові цілилися в російський пасажирський Boeing, а переплутали і влучили в малайзійський. Це випливає із заяви МЗС, яка з'явилась після вбивства Бабченка. Я такі паралелі проводжу.

Вбивство Нємцова, тепер Бабченка - це все суміш фашистського путінського режиму з методами гебні. Власне кажучи, фашистські режими другої половини 30-х і початку 40-х років ХХ століття в Європі запозичували багато з досвіду НКВС. Саме НКВС був першопрохідцем. У цьому відношенні Путін і його ОЗУ встановили фашистський режим в Росії, користуються методами НКВС, чиїми спадкоємцями вони є. Це найбільш відморожене організоване злочинне угруповання в історії людства.

Бабченко був небезпечний для Путіна, тому що він писав так, що в людей відкривалися очі. І це дуже небезпечно для путінського ОЗУ, яке останкінської голкою вколює присипляючий засіб так званому російському народонаселенню, у якого закриваються очі. А в пері Бабченка була сильна протиотрута.

А в тому, що Бабченко знаходився в Україні, криється другий мотив Кремля: провести провокацію проти України. У заяві російського МЗС все ж зрозуміло написано.

Читайте також

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран війни з Харкова розповів про ситуацію в місті і настрої харків'ян перед новою загрозою зі сходу

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію