RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Інша погода: в Україну йде різке похолодання з дощами

Прогноз погоди на вихідні і початок наступного тижня

Прогноз погоди на вихідні і початок наступного тижня Фото: УНІАН

Україна переживає останні по-літньому теплі дні в цьому році. Вже на цих вихідних, за прогнозами синоптиків, метеорологічна картина істотно зміниться і календарна осінь стане реальною. Якою буде погода на ці вихідні, і коли варто чекати похолодання, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 22 вересня, на всій території країни збережуться досить високі температури. На півночі, півдні, сході та в центрі України стовпчик термометра вдень покаже 24-28 градусів тепла, а вночі 12-16 вище нуля. А от мешканцям Західної України пощастить менше: мало того, що захід країни заллє дощами, так ще й стовпчик термометра в Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях опуститься вдень до 22-23 тепла, а вночі до 11-12 з позначкою "плюс". А ось у Львівській області та на Закарпатті буде зовсім прохолодно: від 16 до 18 градусів тепла вдень і на 5 градусів прохолодніше в нічний час доби.

Читайте також: З'явився страхітливий прогноз погоди на жовтень

Метеорологічна картина різко зміниться в неділю, 23 вересня. На заході країни стовпчик термометра впаде ще на кілька градусів і покаже 14-16 вдень і 7-9 тепла вночі, але при цьому опадів тут синоптики не прогнозують. На відміну від решти території країни, де в усіх без винятку областях очікуються дощі як вдень, так і вночі. На півночі і в центрі в денний час доби буде 14-17 тепла, а вночі 11-13. Відносне тепло збережеться на півдні країни і сході: 20-22 вдень і близько 13 градусів вище нуля в нічний час доби.

Прогноз погоди на суботу, 22 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 23 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 24 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 25 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 26 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Початок робочого тижня в метеорологічному плані буде вдалим для жителів півдня і сходу України. У понеділок, 24 вересня, тут припиняться дощі і буде суха погода. А на решті території країни синоптики прогнозують опади. При цьому температурна картина залишиться без змін, лише на сході стовпчик термометра вдень впаде на кілька градусів.

Читайте також: Погіршитися самопочуття: синоптики повідомили про тривожний прогноз погоди в Україні

А ось у вівторок, 25 вересня, стане зовсім холодно. Дощі, а на півдні України навіть з грозами, пройдуть по всій території країни. Найпрохолодніше буде в центрі і на півночі: від 9 до 12 тепла вдень і близько 8 вночі. Трохи тепліше на заході: 10-13 вдень і 6-9 градусів вище нуля в нічний час доби. Відносно приємні температури збережуться тільки на півдні країни і сході: 15-17 вище нуля в нічний час доби і 9-13 вночі.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні