RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дожити до вихідних: синоптики здивували прогнозом погоди на тиждень

Прогноз погоды в Украине на 2-7 апреля

Прогноз погоды в Украине на 2-7 апреля Фото: pixabay.com

Настав другий календарний місяць весни, а разом з ним в Україну поступово починає приходити стійке тепло і температура повітря вище 10 градусів з позначкою "плюс". Однак за прогнозами синоптиків, на цьому тижні українців все ж чекають температурні гойдалки, нічний "мінус" і навіть сніг. Якою буде погода в перший тиждень квітня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру у вівторок, 2 квітня, на всій території країни буде сухо, за винятком трьох східних областей України: Донецької, Луганської та Харківської. Тут синоптики очікують дощі, а в Харківській області - навіть мокрий сніг. Це й недивно, адже в цей день на сході буде прохолодно: від 6 до 9 градусів тепла вдень і близько 1-3 градусів з позначкою "плюс" вночі.

На півночі і в центрі України на пару градусів вдень буде тепліше. Так, в цих регіонах вдень стовпчики термометрів покажуть від 7 до 10 градусів тепла, а ось вночі температура повітря різко впаде до 1-2 градусів морозу.

Найтепліше у вівторок буде на півдні та заході країни: від 9 до 12 градусів тепла вдень, а на Закарпатті навіть до +15, а от вночі на півдні очікується 1-4 градуси з позначкою "плюс", а на заході 1-2 градуси , але з позначкою "мінус".

У середу, 3 квітня, жителям східних регіонів доведеться утеплитися ще ретельніше, адже синоптики прогнозують по всьому сходу рясні дощі, мокрий сніг, і зовсім не весняні 4-5 градусів вище нуля вдень і близько 1 градусу морозу вночі.

На решті території України буде сухо, а температурна картина не зазнає істотних змін.

Прогноз погоды 2 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 3 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 4 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 5 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 6 апреля
1 / 1

У четвер, 4 квітня, жителям сходу знов не пощастить: у той час як на півдні, заході, півночі та в центрі України синоптики обіцяють абсолютно безхмарне небо, на сході знову йтимуть дощі, правда, снігу не очікується. В цей день на сході трохи потеплішає: від 8 до 10 градусів тепла вдень і близько нуля стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Приблизно така ж температурна картина буде спостерігатися на півдні, півночі і в центрі, з тією лише відмінністю, що вночі тут очікується "мінус", хоч і не значний: близько 1 градуса. А ось на території Західної України буде найтепліше: від 11 до 13 градусів вдень (на Закарпатті до +15), і близько 1 градуса з позначкою "мінус" в нічний час доби.

Читайте: З надіями на тепло: синоптики розповіли, якою буде весна

Кінець робочого тижня, за прогнозами синоптиків, буде сухим і сонячним. У п'ятницю, 5 квітня, опадів не очікується в жодному регіоні країни, а небо обіцяє бути абсолютно ясним. На півдні і заході країни в цей день стовпчики термометрів покажуть від 11 до 13 тепла в денний час доби і близько 1-2 градусів тепла - після заходу сонця. На сході, півночі і в центрі України буде прохолодніше, але лише на пару градусів: від 9 до 12 тепла вдень і від 1 морозу до 1 градуса з відміткою "плюс" в нічний час доби.

А ось на вихідних очікується потепління. У суботу та неділю, 6 і 7 квітня, синоптики очікують від 14 до 18 градусів тепла по всій території України.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга