RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Можливі навіть заморозки: синоптики розповіли про погоду на вихідні

Прогноз погоди на 13 - 16 квітня

Прогноз погоди на 13 - 16 квітня Для абрикос, які вже зацвіли, це не дуже гарна погода Фото: pixabay.com

Весняне тепло і ясні сонячні дні, які на початку квітня порадували українців, змінилися затяжними опадами, похмурою погодою, поривами вітру і прохолодною температурою. Як довго це триватиме, і чи варто на вихідних чекати потепління, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру" в суботу, 13 квітня, дощі продовжать заливати територію України. Найрясніші опади очікуються на сході країни, як вдень, так і вночі. У південних і центральних регіонах України синоптики також прогнозують дощі, але не дуже сильні. А ось на заході і півночі України очікується суха погода, але небо затягне хмарами і очікувати прояснень не варто.

Найтепліше в цей день буде на сході та півдні України. Вдень стовпчики термометрів покажуть тут від 15 до 17 тепла, а вночі температура впаде до 6-8 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде в центрі, на заході та півночі України. Від 9 до 12 тепла в цих регіонах буде вдень і від 3 до 7 градусів з позначкою "плюс" після заходу сонця.

Читайте: Три хвилі холоду і травнева спека: синоптик розповів про погоду до кінця весни

У неділю, 14 квітня, географія опадів не зміниться: мокрий схід, південь, центр і похмуро, але сухо на півночі і заході України. Правда, жителям сходу трохи пощастить: тут синоптики очікують короткочасні дощі, а ось на півдні, навпаки, рясні і затяжні опади.

Трохи впаде й температура повітря. На півдні, сході та Закарпатті варто очікувати від 12 до 15 градусів тепла вдень і від 6 до 8 - у нічний час доби. У центрі і на півночі прохолодніше: від +10 до +13 вдень і 4-6 тепла стовпчики термометрів покажуть у нічний час доби. А ось на території Західної України в денний час доби синоптики прогнозують від 9 до 11 градусів тепла, а вночі від 3 до 5 з позначкою "плюс".

Прогноз погоды 13 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 14 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 15 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 16 апреля
1 / 1
Прогноз погоды 17 апреля
1 / 1

Початок нового тижня не принесе Україні довгоочікуваного тепла. Навпаки, температура повітря впаде на кілька градусів. Найпрохолодніше буде на Заході: +7-10 вдень і +2-4 після заходу сонця. На півночі і в центрі максимум, який покажуть стовпчики термометрів: +11 градусів в денний час доби і 3-5 - у нічний. Найтепліше в цей день буде на сході та півдні країни: від 10 до 13 тепла вдень і близько 6 тепла вночі.

Що ж стосується опадів, то схід, центр і південь все ще перебуватимуть у зоні проливних дощів як вдень, так і вночі.

Як розповів "Апострофу" заступник директора "Укргідрометцентру" Анатолій Прокопенко, подібна метеорологічна картина зберігатиметься ще досить тривалий час.

"Суттєвого тепла в найближчі тиждень-півтори поки не проглядається. Починаючи з 17-18 квітня, з'явиться більше сонця, але температура повітря не буде істотно підвищуватися. Ночі будуть холодними, а місцями можливі навіть заморозки. Але денна температура підніметься до 10-15 градусів тепла і вище. А до цього часу прохолодно буде на більшій частині території України крім південного сходу. Тут в найближчі дні тепло збережеться", - зазначив Прокопенко.

Втім, за словами синоптика, другий місяць весни не можна назвати аномальним.

"Це нормальна картина для весни і нічого незвичайного тут немає. Єдина проблема - зацвіли рано абрикоси, а для них це не дуже гарна погода, тому що запилення через вологість і похолодання ускладнено. Для інших культур, які поки ще не цвітуть, негативних значень така погода поки не матиме", - резюмував Анатолій Прокопенко.

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів