RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дивізіон російських "Іскандерів" працюватиме прямо по Києву - генерал Ігор Романенко

Росія не дозволить Україні відвоювати Донбас

Росія не дозволить Україні відвоювати Донбас Фото: GettyImages

Колишній командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Збройні сили могли б звільнити Донбас менш, ніж за добу. За його словами, протягом цього часу українській армії важливо вийти на кордони і закріпитися там. Свою думку про реалістичність цих заяв "Апострофу" висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Я б хотів віддати належне генерал-лейтенанту Сергію Наєву. Він дуже багато зробив для створення єдиної системи управління у військах, він делегував можливість прийняття рішень на відкриття вогню у відповідь найнижчій командній ланці. Зрештою він звільнив багато територій в "сірих зонах". Але якщо він вже підготував своє угруповання на такому високому рівні, то йому варто було б робити такі заяви, коли він його очолював. Це, по-перше.

А, по-друге, просування військ до кордону може бути розпочато за рішенням Верховного головнокомандувача, а не військового командира. Та навіть якщо ми вийдемо до кордонів, це означатиме початок широкомасштабної війни з Росією з величезною кількістю людських втрат. Наші потенціал різний. Росія має перевагу перед нами в бронетехніці, літальних апаратах, ракетному озброєнні. Володимир Путін не зупиниться.

Читайте: Зміна керівника військової операції на Донбасі: навіщо це потрібно

Більш того, в порівнянні з 2014 роком наше становище погіршилося. У Криму росіяни сформували стратегічне угруповання, яке п'ять років тому було тактичним. Крім того, вони і в Білорусь завели свої війська, заклали на складах озброєння і готові завдати нам удару стратегічного рівня з півночі, а це - найкоротша відстань від кордону до Києва.

Вони і на Сході розгорнули бригаду оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Один з дивізіонів працюватиме безпосередньо по Києву. Можливий залп в 360 ракет, який буде спрямований не тільки по столиці нашої країни.

Тому, підсумовуючи, скажу вам - маленька радянська армія ніколи не переможе велику. Якщо у вас мало новітніх систем озброєнь, то ви змушені компенсувати цей недолік великою кількістю людей або старих зразків озброєнь. Тому, визнаючи заслуги Наєва, вважаю його заяви поспішними. Хоча і не кажу, що все потрібно вирішувати виключно дипломатичними засобами. Потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати. Адже колись ми теж не могли припустити, що Радянський союз розвалиться…

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто