RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Пекельна спека: синоптики розповіли про примхи погоди на тиждень

Прогноз погоди на 11 - 16 червня

Прогноз погоди на 11 - 16 червня Фото: pixabay.com

В Україну прийшла справжня літня спека. За прогнозами синоптиків, у більшості регіонів країни повітря прогріється до 30 градусів вище нуля. Правда, порятунком від спеки будуть короткочасні дощі. Про примхи погоди на другий тиждень червня дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 11 червня, вдень температура повітря прогріється до 30-32 градусів тепла у всіх регіонах України. Нічне послаблення від спеки варто очікувати тільки на заході країни: +15-17 градусів стовпчики термометрів тут покажуть після заходу сонця. На півдні, півночі, сході і в центрі нічні температури будуть вищі: від 18 до 20 градусів з позначкою "плюс".

За прогнозами синоптиків, дощі з грозами пройдуть на Західній Україні, а також зачеплять Чернігівську та Сумську області.

У середу, 12 червня, опади пройдуть лише у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. На решті території країни буде сухо і трохи хмарно.

Температура повітря в цей день зростатиме. На півдні, сході, півночі і в центрі стовпчики термометрів вдень покажуть від 31 до 33 градусів тепла, а вночі від 18 до 20. На кілька градусів менше вдень буде на Західній Україні: від +29 до +31, а вночі стовпчики термометрів тут впадуть до 18-20 градусів.

Прогноз погоди на 11 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 12 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 13 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 14 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 15 червня
1 / 1

Аналогічна метеокартина буде спостерігатися до п'ятниці, 14 червня, включно: короткочасні опади на заході, +33 на півдні, сході, півночі і в центрі, і на кілька градусів холодніше на Західній Україні.

У суботу, 15 червня, погода дещо зміниться. Спека не відступить, адже на півдні, сході, півночі і в центрі вдень стовпчики термометрів покажуть все ті ж 32-33 градуси тепла, а вночі +20. На заході трохи свіжіше: + 29-31 вдень і близько 16-17 градусів тепла в нічний час доби. Дощі пройдуть традиційно на заході країни, а також у північних областях. Але особливого відчуття прохолоди опади не принесуть.

У неділю, 16 червня, на Трійцю зміни температурної картини синоптики не прогнозують. Дощі пройдуть тільки на Західній Україні, а на решті території країни очікується безхмарне небо.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році