RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Перші морози, сніг і несподіване тепло: якої погоди очікувати в жовтні-листопаді

Які сюрпризи готує Україні осінь-2019

Які сюрпризи готує Україні осінь-2019 Фото: pixabay.com

В Україну прийшло осіннє похолодання і дощі. Денні показники температури повітря вже не перевищують 20 градусів тепла, а вночі стало зовсім зимно і холодно. Які сюрпризи готує Україні осінь-2019, коли варто діставати з шаф шапки і пуховики і чи настане ще бабине літо, дізнавався "Апостроф".

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, похолодання, яке спостерігається на даний момент, триватиме недовго, і через 2-3 дні в Україну повернеться тепло. Звичайно, спеки +30 градусів вже не буде, але і шуби одягати поки ще рано.

"Через пару днів, починаючи з 23 вересня, буде потепління на 3-4 градуси. Це гарантовано. Потім з 26-28 вересня знову пройде циклон, який принесе в Україну дощі. Температура в південних регіонах становитиме 17-19 градусів тепла, а в північних областях від 12 до 14 градусів тепла", - пояснив "Апострофу" народний синоптик.

Втім, за даними Укргідрометцентру, вересень-2019 ще відносно теплий, так як середньомісячна температура повітря за підсумками місяця становитиме 14-19 градусів тепла (в гірських районах +11-+12), що вище середніх багаторічних значень на 1-1,5 градуси.

Початок жовтня, згідно з розрахунками народного синоптика, буде теплим і комфортним.

"З 1 по 3 жовтня в південних областях України температура повітря зросте до 19-21 градуса тепла. Але так буде до 10 жовтня. Потім очікується різке похолодання: 12-14 градусів тепла вдень спостерігатиметься в південних областях країни, а вночі близько 7-8 тепла. А в північних областях і в центрі трохи прохолодніше - 11-13 градусів вище нуля. Із 13 жовтня очікується ще більше похолодання: нічні температури в південних регіонах становитимуть від 7 до 11 тепла, а на півночі - всього 5-7 градусів", - розповів Леонід Горбань.

А ось вже в кінці жовтня в Україні варто очікувати третю хвиля похолодання і перші морози в північних регіонах країни.

"Із 23-25 жовтня нічні температури на півдні вже впадуть до 1-3 градусів тепла, а на півночі і в центрі будуть перші морози: від +1-+2 градусів, до 1-3 градусів морозу. До кінця місяця і протримаються такі температури", - зазначив народний синоптик.

Дощі протягом другого місяця осені очікуються 4 і 6 жовтня, 19, 21 жовтня, а також 27-28 жовтня.

Останній місяць календарної осені, за прогнозами Леоніда Горбаня, почнеться з відносно теплих температур.

"З 1 по 3 листопада температура повітря буде 9-11 градусів тепла, потім до 5 листопада температури знизяться до 6-8 градусів тепла. Такі температури триматимуться до 10 листопада. В цей же час, очікуються дощі: 7 і 9 листопада. З 12 по 22 листопада вже починаються стабільні морози всі дні. Сніг пройде 13 і 14 листопада, а нічні температури будуть в межах 5-7 градусів із "мінусом". Правда, в окремі дні температура може опуститися і до 9-11 градусів морозу. Така ситуація може бути 17-18 листопада", - пояснює народний синоптик.

Однак в кінці листопада Леонід Горбань прогнозує повернення "плюсових" температур.

"З 23 листопада - знову тепло. Це буде 3-4 градуси тепла, і так буде до кінця місяця. Дощі в цей період прораховуються на 27-28 листопада", - резюмував народний синоптик.

Читайте також

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр