RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новий рік зі снігом: які сюрпризи готує погода на найближчі дні

Синоптики не чекають похолодання у найближчі дні

Синоптики не чекають похолодання у найближчі дні Фото: Getty images

Перший місяць зими 2019 року виходить на фінішну пряму, а міцних морозів в Україні так і не було. Втім, за прогнозами синоптиків, у цьому році їх і не буде. Які сюрпризи готує погода в останні дні грудня і перші дні січня, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", в неділю, 29 грудня, опади не залишать територію України. Мокрий сніг очікується в усіх регіонах країни крім Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

При цьому, на півдні почне теплішати: від 2 до 5 градусів з позначкою "плюс" (а в Криму до +7) стовпчики термометрів покажуть у денний час доби, а вночі буде від 1 морозу до 1 градуса тепла.

На решті ж території вдень і вночі буде від 1 до 4 градусів морозу.

У понеділок, 30 грудня, опади нарешті покинуть територію України. Синоптики очікують хмарну, але суху погоду.

Також трохи похолоднішає. У південних регіонах вдень буде від 0 до 3 градусів з позначкою "плюс", а вночі від 0 до 3 градусів морозу.

Від 0 до 3 градусів морозу очікується у денний час доби на решті території України, а ось вночі на заході стовпчики термометрів впадуть до 7 градусів з позначкою "мінус", на півночі - до 4-6 морозу, а в центрі та на сході - до 2-3 градусів з позначкою "мінус".

Дивіться: Справжня зима: в мережі показали казкове фото засніжених Карпат

В останній день року, 31 грудня, знову потеплішає. На півдні буде вдень від 2 до 4 градусів тепла, а вночі від 2 до 4 градусів морозу.

На півночі, в центрі та заході вдень стовпчики термометрів покажуть від 1 до 3 градусів з позначкою "плюс", а вночі очікується від 2 до 5 градусів морозу.

У східних регіонах буде від 0 до 2 градусів тепла, а вночі від 2 до 4 градусів морозу. Опадів у вівторок синоптики не обіцяють, а от похмуре небо - будь ласка.

Але в перший же день 2020 року, в середу, 1 січня, в Україні пройде мокрий сніг та дощі. Суха погода очікується лише на Закарпатті, у Волинській, Миколаївській та Одеській областях.

Температурна картина вдень практично не зміниться, а ось вночі потеплішає: від 1 градуса тепла до 1 градуса морозу стовпчики термометрів покажуть по всій території України.

Дивіться: З'явилася кумедна фотожаба з "жертвою" аномального тепла в Україні

У перший робочий день року, четвер, 2 січня, синоптики обіцяють хмарну, але суху погоду. Температурна картина не зміниться.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами