RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У вихідні в Україні буде контрастна погода: схід заморозить найбільше

У деяких регіонах України знову значно потеплішає

У деяких регіонах України знову значно потеплішає Фото: pixabay.com

До середини лютого зима нарешті здивувала українців морозами і рясними снігопадами, особливо на сході країни. Втім, за прогнозами синоптиків, низькі температури триматимуться недовго і вже у вихідні в деяких регіонах України знову значно потеплішає. Яких метеорологічних сюрпризів чекати в найближчі дні, розбирався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 8 лютого, практично по всій території країни очікується суха погода без опадів. Тільки в Донецькій і Запорізькій областях, а також в Криму пройдуть короткочасні снігопади.

Найпрохолодніше буде на сході: вдень стовпчики термометрів покажуть від 4 до 7 градусів нижче нуля, а у нічний час температура повітря опуститься до 11-13 градусів морозу.

На решті території країни денні температури встановляться в діапазоні від 1 градуса тепла до 3 градусів морозу, а нічні - від 7 до 9 градусів з позначкою "мінус".

Читайте: Якою буде погода до кінця 2020 року: детальний прогноз по місяцях

Неділя, 9 лютого, обіцяє бути сонячним по всій країні.

Крім того, на заході України різко потеплішає: від 4 до 6 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть удень, і стільки ж градусів, але зі знаком "мінус", очікується на заході вночі.

У центрі і на півдні вдень очікується від 2 тепла до 2 морозу, а ось вночі стовпчики термометрів різко впадуть до 10-13 градусів нижче нуля.

На півночі удень буде +2 +4, а вночі - від 6 до 9 градусів з позначкою "мінус".

Найпрохолодніше буде на сході: від 3 до 5 градусів зі знаком "мінус" синоптики прогнозують у денний час доби, а після заходу сонця буде від 13 до 15 градусів нижче нуля.

Дивіться: Розпустилися крижані квіти: фото і відео ще одного дива природи на узбережжі Фінської затоки

У понеділок, 10 лютого, потепління посилиться. Від +5 до +8 градусів вдень очікується на заході країни, а вночі буде від 1 до 4 градусів морозу.

На півночі півдні і в центрі денні температури складуть 3-6 градусів вище нуля, а ось вночі на півночі і в центрі стовпчики термометрів покажуть 3-7 морозу, а на півдні нічні температури опустяться до 10 градусів морозу.

У східних регіонах вдень потеплішає: від 1 тепла до 1 градуса морозу, але після заходу сонця повернуться люті морози до 13 градусів з позначкою "мінус".

Також на заході очікуються дощі, а у північних регіонах буде мокрий сніг. На решті території країни збережеться суха погода.

Читайте також

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран війни з Харкова розповів про ситуацію в місті і настрої харків'ян перед новою загрозою зі сходу

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК