RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Весна прийшла, але з морозом: синоптики попередили про зміну погоди

Зимові речі рано ховати в шафи

Зимові речі рано ховати в шафи Фото: pixabay.com

В Україну прийшло різке потепління і майже весняні температури. Правда, за прогнозами синоптиків, вночі будуть приморозки в деяких регіонах країни, а денні температури трохи впадуть. Як буде змінюватися погода протягом тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", у вівторок, 18 лютого, на заході та півночі країни очікуються дощі. На решті території збережеться суха, але похмура погода.

Найтепліше буде на півдні. Удень стовпчики термометрів покажуть від 8 до 11 градусів тепла, а вночі температура повітря опуститься в діапазоні від 1 морозу до 3 тепла.

Від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть удень на заході, півночі та в центрі. Після заходу сонця на півночі і в центрі очікується від 1 морозу до 2 градусів тепла, а на заході вночі буде +2+4 градуси.

Найпрохолодніше буде у східних регіонах: 5-7 тепла вдень і близько 2-5 морозу вночі.

Дивіться: У Чорнобильській зоні посеред зими почалася весна: дивовижні фото

У середу, 19 лютого, опади покинуть територію України. Від 7 до 9 градусів вище нуля удень буде на заході і в центрі країни, а ось уночі діапазон температур складе від 0 до 2 градусів тепла.

У південних регіонах удень очікується від 7 до 10 градусів тепла, а вночі буде 0+2 градуси.

На півночі України стовпчики термометрів покажуть від 5 до 7 градусів з позначкою "плюс" у денний час доби, а після заходу сонця буде близько 2 градусів тепла.

Нічний "мінус" збережеться тільки на сході, та й то, не нижче 1 градуса морозу. Удень у східних регіонах буде +3+5 градусів.

Читайте: березень може бути холодним: кліматолог розповіла, як "вдарить" зміна клімату за Україну

У четвер, 20 лютого, на захід повернуться дощі і навіть буде зриватися мокрий сніг. На решті ж території опадів не очікується.

Від 5 до 7 градусів тепла удень і близько 0+2 градуси уночі стовпчики термометрів покажуть на заході, півночі, півдні та в центрі України. На сході буде від 3 до 5 вище нуля удень, і близько 1 градуса морозу після заходу сонця.

Прогноз погоди на 18 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 19 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 20 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 21 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 22 лютого
1 / 1

У п'ятницю, 21 лютого, на заході буде сухо, а ось на решті території України, крім Одеської і Миколаївської областей, пройдуть дощі з мокрим снігом.

На заході і півдні вдень стовпчики термометрів покажуть від 4 до 7 градусів тепла, а в нічний час в південних регіонах буде від 1 морозу до 2 тепла, а на заході країни від 3 градусів морозу до 1 градуса вище нуля.

Від 2 до 5 градусів з позначкою "плюс" буде удень на півночі, сході та в центрі України. Вночі в цих регіонах синоптики прогнозують від 1 тепла до 1 градуса морозу.

У суботу, 22 лютого, температурна картина залишиться практично незмінною, а ось ситуація з опадами зміниться. Сніг з дощем пройде на заході та сході України. На решті ж території країни буде сухо, але хмарно.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу