RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Березень може бути холодним: кліматолог розповіла, як "вдарить" зміна клімату по Україні

Вчений-кліматолог Світлана Краківська заявила, що через зміни клімату березень в Україні може бути набагато холодніше, ніж зазвичай.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Тексти.

"Звичайно, у нас буде ставати все спекотніше. Осінь має всі шанси подовжиться до Нового року, а, можливо, і далі. У той же час, березень у нас може бути холодніше норми. Як не крути, але взимку у нас короткий день, ми охолоджуємося. Цей максимум охолодження тепер переважно припадає на березень", - сказала вона.

За її словами, кліматичні зміни, які траплялися раніше і трапляються зараз, відбуваються з більшою швидкістю, ніж раніше.

"Безперечно, зміни клімату відбувалися завжди. Так, ми маємо природні цикли, це приблизно 60 років, коли температура може змінюватися плюс-мінус на 0,5 градуса. Ось ми зараз живемо в одному з таких циклів, максимальне потепління якого припало на 80-ті роки минулого століття, після чого повинно було відбутися похолодання. Але цього так і не відбулося, і потепління продовжилося далі. Коли ми говоримо про якісь історичні зміни клімату, про ту ж Гренландію, то ми говоримо про процеси, що відбувалися протягом тисяч років. Ті ж процеси, які ми бачимо зараз, вони відбуваються за десятки років, протягом життя однієї людини. Такої швидкості раніше просто не було", - додала вона.

Як повідомлялось, раніше стало відомо, якою буде погода до кінця 2020 року.

Детальніше про те, чому в цьому році в Україні була аномальна зима, чи чекати ранньої весни і на яку погоду розраховувати влітку, читайте в матеріалі "Апострофа": Пилові бурі, посуха і пекло влітку: як зміни клімату вплинуть на Україну.