RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні можуть скасувати місцеві вибори через карантин: спливли резонансні деталі

У Кабінеті міністрів України пропонують Верховній Раді прийняти законопроект про зміни до закону про держбюджет-2020 року, згідно з яким витрати на проведення місцевих виборів мають намір "обнулити".

Про це розповів у себе на каналі в Telegram депутат Олексій Гончаренко.

Також депутат опублікував фото проекту, при цьому його текст на сайті парламенту поки відсутній.

Слід зазначити, що на місцеві вибори з бюджету планувалося витратити більше 2 млрд гривень.

Гончаренко уточнив, що запропоновані Кабміном зміни, передбачають виділення на проведення виборів трохи більше 1 млн грн.

"По суті, фінансування місцевих виборів обнуляється, і вони в такому випадку не зможуть бути проведені в жовтні 2020 го року", - уточнив він.

В цілому уряд планує скоротити дохідну частину бюджету на 115 млрд гривень і збільшити видаткову на 96 млрд. Згідно з даними Гончаренко, в Україні створять стабілізаційний фонд загальним об'ємом в 124 млрд гривень. Через це скоротять фінансування освітніх, культурних програм, підтримку фермерів, фінансування фонду регіонального розвитку та субвенції на оновлення інфраструктури для ОТГ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Кабмін планує скоротити фінансування деяких програм і спрямувати кошти на охорону здоров'я в умовах пандемії коронавірусу в Україні.