RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Карантин в Україні триватиме до травневих свят: джерело розкрило важливі деталі

Подальший питання щодо карантину буде розглядатися після 24 квітня

Подальший питання щодо карантину буде розглядатися після 24 квітня Фото: Getty Images

Питання припинення карантину - на сьогодні чи не основне питання мільйонів українців, яким конче потрібне відновлення нормального життя, щоб мати можливість повноцінно працювати і забезпечувати свої сім'ї. І у середу, 8 квітня, український інтернет-простір підірвала новина про те, що Кабмін може піти на послаблення карантину вже з вівторка, 14 квітня.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль офіційно заявив, що ніякого послаблення карантину 14 квітня не буде. "Апострофу" ж вдалося дізнатися, як і коли уряд планує виходити з карантину. Бо чим довше діятимуть обмеження, тим важче буде державі повертатися до нормального життя.

Великдень на карантині

Найперше на сьогодні питання - як святкувати Великдень. Як повідомили "Апострофу" джерела в уряді, тут є два ключові моменти.

Перше - чи не найважливіше питання - пасхальні богослужіння на Великдень. Їх не скасовуватимуть.

"Зараз відбуваються діалоги з представниками церков про те, як не допустити натовпу під час освячення пасок. Пасхальні богослужіння будуть, проводитимуться весь день. Але треба так - людина прийшла до церкви, освятила пасху і пішла додому. Головне - щоб не було натовпу", - розповів співрозмовник "Апострофа".

Друге питання, не менш важливе - це повернення українців, які хочуть зустріти Великдень удома.

Згідно з указом уряду, для усіх громадян, які повертаються в Україну, має бути обов'язкова 2-тижнева обсервація. А повернутися додому хочуть близько 60 тисяч заробітчан.

І виникає питання - куди їх направляти, адже не пустити в Україну не можуть.

"Здебільшого це українці, які мешкають на заході країни і зазвичай святкують Великдень у сімейному колі. Головне питання - їхнє здоров'я. Тому треба здійснювати ретельні перевірки здоров'я людей", - зазначив співрозмовник "Апострофа".

Яким чином це буде робитися - поки вирішують.

Карантин на травневі

Джерела "Апострофу" наголошують, що подальші дії щодо можливого послаблення карантину багато в чому залежать від того, як пройде Великдень.

"І однозначно, 24 квітня карантин не припиниться. Він буде подовжений, щонайменше до 11 травня", - додав співрозмовник "Апострофа", близький до уряду.

Він додав, що з 25 квітня карантин може бути пом'якшений. Наприклад, людям дозволять гуляти у парках.

"Зараз ключовий момент - це дотримання суворого карантину до Великодня", - наголошує співрозмовник.

Вихід з карантину

Що стосується припинення карантину, або його суттєвого пом'якшення - наприклад, відновлення громадського транспорту, зокрема, роботи метрополітену - це питання буде розглядатися після травневих свят.

"Якщо спалаху епідемії не буде, то розглядатиметься два варіанти - значне пом'якшення карантину або ж його повне припинення. Основне питання - це відновлення роботи громадського транспорту, щоб до середини травня увійти в робочий режим", - підсумував співрозмовник "Апострофу".

Ще один співрозмовник видання додав, що роботу метро можуть відновити 8-9 травня, коли ще не буде великого навантаження на метрополітен.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають