RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як Україна буде виходити з карантину: опубліковано детальну інфографіку

Українська влада поки не називає дату виходу країни з карантину, введеного через коронавірус, але все ж певні плани вже є.

Коронавірус вбив 82 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

За даними джерел НВ і LIGA.net, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з частиною парламентської фракції "Слуга народу" заявив, що частина введених через епідемію коронавірусу обмежень можуть залишатися в силі до вересня, але в середині травня карантин можуть почати послаблювати, щоб люди могли повернутися на роботу.

До осені будуть діяти нежорсткі обмеження, наприклад, зобов'язання носити маску в громадських місцях.

Детальніше про те, як Україна буде виходити з карантину, повідомило видання "Лівий берег", а інфографіку оприлюднив "24 канал" на своєму Telegram-каналі.

Очікується, що вже з 14 квітня в Україні почнуть працювати магазини (до 400 кв. метрів), а також будівельні та садові комплекси.

З 1 травня відкриються інші магазини, торгові центри та перукарні. Вже з середини травня ресторани зможуть приймати відвідувачів, а в школах відновиться навчальний процес.

При цьому захисну маску, судячи з інфографіки, в Україні доведеться носити все літо.

Варто відзначити, що план по виходу з карантину, який приписують Шмигалю, ідентичний плану уряду Австрії.

Напередодні федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що країна скоро почне виходити з карантину. Перший крок передбачає відкриття маленьких магазинів, будівельних і садових лавок з 14 квітня.

З 1 травня в Австрії мають намір відкрити всі магазини, торгові центри, перукарні за умови дотримання суворих гігієнічних норм.

"Всі інші сервіси, ресторани і готелі зможуть відкриватися тільки поступово і відповідно до спеціальних правил безпеки не раніше середини травня", - сказав Курц.

Виїзні обмеження в країні триватимуть до кінця квітня. Покинути будинок можна буде тільки для походу в магазин, аптеку, прогулянки на свіжому повітрі, заняття спортом і в зв'язку з роботою. Заборона на масові заходи залишиться в силі до кінця червня.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні все частіше почали реєструвати випадки смертей серед людей працездатного віку.