RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Травневий холодний акорд: погода перед початком літа просто збожеволіла

Синоптики попередили про заморозки

Синоптики попередили про заморозки Фото: Getty Images

Календарна весна підходить до кінця, проте судячи по погоді за вікном, очікувати тепла в найближчі дні не варто. Більш того, за прогнозам синоптиків, Україну ще чекають заморозки. Якою буде погода у вихідні, дізнавався "Апостроф".

У суботу, 23 травня, у центральних, східних і північних регіонах країни очікуються короткочасні дощі. На решті території буде хмарно, але сухо.

Як розповіли "Апострофу" у Гідрометцентрі, найтепліше буде на півдні та заході. Удень стовпчики термометрів покажуть від 15 до 17 градусів тепла (на Закарпатті до +18), а вночі на заході буде від +3 до +5, на півдні - від 4 до 7 градусів з позначкою "плюс".

Читайте: Якою буде погода в Україні до початку червня: інфографіка з даними на кожен день

У центрі і на сході вдень очікується від 13 до 15 градусів вище нуля, а вночі - від 3 до 6 градусів тепла.

Прохолодніше буде на півночі: від 11 до 13 тепла вдень і близько 4-6 градусів після заходу сонця.

У неділю, 24 травня, дощі пройдуть на сході, заході і в Одеській області. На решті території буде хмарна погода без опадів.

На сході, півночі, в центрі і на заході вдень очікується від 13 до 16 градусів вище нуля, а вночі у західних регіонах буде від 5 до 8 градусів тепла, а на сході, півночі та в центрі - від 2 до 5 вище нуля.

Найтепліше у цей день буде на півдні: від +15 до +18 градусів тепла вдень і близько 5-9 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть у нічний час доби.

Початок нового робочого тижня ознаменується потеплінням, але з дощами. Так, у понеділок, 25 травня очікується від 15 до 18 градусів тепла вдень по всій території. Вночі від 5 до 8 тепла буде на півночі, сході, в центрі і на заході країни. В південних регіонах вночі буде від 8 до 12 градусів вище за нуль.

Читайте: Українців чекають дикі "гойдалки": синоптики збентежили прогнозом на літо

Як розповіла "Апострофу" синоптик Наталія Діденко, у вихідні в Україні збережеться холодна повітряна маса.

"У нічні години температура повітря буде коливатися в межах від 3 до 7 градусів тепла (у південній частині країни на кілька градусів вище). У ніч на суботу, на півночі, заході і в центрі є ймовірність заморозків. Денна температура повітря буде коливатися в межах від 10 до 15 градусів тепла, - зазначає Діденко. - Дощі в суботу найбільш вірогідні на південному сході України. На заході буде світити сонце, а в неділю на захід підійде черговий атмосферний фронт, тому на заході і сході пройдуть дощі. У центральних областях і на півночі суттєві опади малоймовірні, втім, локальні дощі не виключені".

За словами синоптика, опади можливі і в столиці.

"У Києві в суботу і неділю місцями пройдуть локальні дощі, вони будуть чергуватися з проясненнями, вітер північно-західного напряму некомфортний, поривчастий. Нічна температура повітря низька: +3+7, а вдень буде близько 11-14 градусів тепла", - резюмувала Діденко.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами