RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Тепло, але волого: якою буде погода на вихідних

На вихідних в Україні підуть дощі

На вихідних в Україні підуть дощі Фото: Getty images

Під кінець першого місяця осені, в Україні поки що зберігатиметься відносно тепла і суха погода. Втім, за прогнозами синоптиків, вже в найближчі вихідні, українцям варто очікувати погодних змін. Чого чекати на цих вихідних, і чи варто діставати з шаф теплий одяг, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в суботу, 26 вересня, на території Західної України очікуються рясні дощі з грозами. В інших регіонах збережеться хмарна та суха погода.

На півночі, сході, півдні та в центрі України в цей день збережеться ще літнє тепло. Вдень стовпчики термометрів в цих регіонах покажуть від 24 до 27 градусів з позначкою "плюс", а ось після заходу сонця варто очікувати від +10 до +13 на півночі, сході та в центрі. У південних регіонах вночі температура повітря встановиться на рівні 15-17 градусів тепла.

На Західній Україні в суботу буде трохи прохолодніше: 21-24 градуси тепла синоптики прогнозують вдень, а ось після заходу сонця стовпчики термометрів опустяться до 12-14 градусів вище нуля.

У неділю, 27 вересня, дощі накриють практично всю територію України. При цьому, на заході синоптики прогнозують рясні зливи. Сухо, але хмарно буде лише в Луганській області.

Крім того, в цей день у всіх регіонах впаде і температура повітря. Так, на півдні і сході України стовпчики термометрів в денний час доби покажуть від 21 до 24 градусів тепла, а вночі очікується від 12 до 16 тепла на сході і від 15 до 17 градусів вище нуля на півдні.

У північних та центральних регіонах України вдень очікується від +18 до +21 градуси, а після заходу сонця температура повітря впаде до 14-16 градусів з позначкою "плюс".

Найбільш прохолодно в цей день буде на заході країни. Вдень тут очікується близько 13-16 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть 12-14 градусів вище нуля.

Початок нового робочого тижня, понеділок, 28 вересня, не принесе різких температурних змін, але ситуація з опадами зміниться. Дощі в цей день очікуються тільки на заході та сході країни, втім, характер опадів обіцяє бути короткочасним. На решті території країни збережеться суха, але хмарна погода.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають