RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Заради здорових і радісних школярів: проект Healthy Schools забезпечив школи засобами на STEM-обладнання

Школи отримали понад мільйон на STEM-обладнання, а сотні тисяч учнів приєдналися до Healthy Schools

новини компаній

Школи отримали понад мільйон на STEM-обладнання, а сотні тисяч учнів приєдналися до Healthy Schools Фото: healthy-schools.org.ua

Фонд Mondelēz International Foundation в партнерстві з Центром "Розвиток КСВ" оголосив результати проекту "Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів". З 2018 року організаторам проекту, спрямованого на популяризацію здорового способу життя, вдалося залучити понад 1700 шкіл по всій Україні і охопити більше 250 тис українських школярів, а також батьків і вчителів. В ході проекту найактивніші школи отримали гранти на STEM-обладнання на понад 1 110 000 грн.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кількість дітей і підлітків, що мають надмірну вагу, зросла з 4% в 1975 році до 18%. В Україні щорічно фіксується близько 15,5 тис нових випадків ожиріння у дітей. Експерти вважають, що причиною надмірної ваги серед молоді є неправильне харчування вдома і в школі, а також недолік фізичної активності. Саме на цих напрямках фокусувався проект Healthy Schools, метою якого стало навчити дітей вести здоровий спосіб життя і мотивувати дотримуватися корисних звичок в майбутньому.

Протягом 2018-2021 років Mondelēz International Foundation і його партнери працювали зі школами та громадами в 14 країнах. В Україні проект стартував в квітні 2018 у Київській та Сумській областях, а з вересня того ж року став загальнонаціональним. Всього за час роботи проекту в ньому взяли участь понад 1700 шкіл з великих міст, містечок і сіл по всій країні.

"Школа - це середовище, в якому формуються і закладаються звички на все життя. Тому популяризація здорового способу життя серед школярів - це інвестиція в майбутнє здорове і щасливе покоління. Важливою складовою здорового способу життя є збалансоване харчування. Компанія Mondelēz International виробляє широкий асортимент шоколаду, печива та іншої продукції, що може бути смачним і поживним перекусом в рамках збалансованого та різноманітного харчування. Нам дуже приємно відзначити, що завдяки проекту Healthy Schools нам вдалося створити середовище з понад 1700 шкіл, які хочуть бачити своїх школярів здоровими і щасливими. Ми змогли охопити в рамках проекту майже в 14 разів більше учнів, ніж планували спочатку", - коментує Андрій Самусенко, генеральний директор "Монделіс Україна".

Під час навчального року школи-учасники виконували завдання організаторів, проводили конкурси, флешмоби або інтерактивні уроки, присвячені спорту, правильному харчуванню та ментальному здоров'ю. За результатами реалізації міні-проектів найбільш активні навчальні заклади отримували гранти на обладнання для STEM-лабораторій. За весь час існування програми переможницями стали 30 шкіл з різних куточків України, які отримали гранти на 1 110 000 гривен.

Після завершення блоків програми організатори проводили в школах опитування, які показали, що учні стали більше займатися спортом, правильно харчуватися і хотіли б, щоб активності, розпочаті під час участі в змаганні, проводилися в їхньому навчальному закладі і в подальшому.

Фото: healthy-schools.org.ua

"Більше трьох років проекту "Healthy Schools" - це тисячі заходів, флешмобів, конкурсів, інтегрованих уроків та активностей на тему здоров'я. Ми пишаємося тим, що багатьом школам вдалося домогтися стійких змін: урізноманітнити меню, створити простори для відпочинку і зони для творчості, змінити формат шкільних зарядок і зробити школярів більш активними на перервах. Більшість навчальних закладів створили команди, які будуть продовжувати організовувати здорові заходи для учнів, батьків, вчительського співтовариства і місцевих жителів в цілому", - ділиться керівник Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна.

Більше деталей на сайті программи.

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) працює в більш ніж 150 країнах по всьому світу. Чистий прибуток компанії в 2020 склав близько 27 млрд дол США. Компанія MDLZ знаменита інноваціями на ринку снеків і виробляє такі бренди, як: печиво OREO, belVita і LU; шоколад Cadbury Dairy Milk, Milka і Toblerone; цукерки Sour Patch Kids і жувальні гумки Trident. Компанія Mondelēz International входить в рейтинги Standard and Poor's 500, Nasdaq 100 і в індексі стійкості Dow Jones.

ПрАТ "Монделіс Україна" - українське підприємство, що входить до групи компаній Mondelēz International. Компанія представлена в Україні брендами шоколадної продукції: Milka, "Корона"; печива: Oreo, TUC, Belvita, Milka Choco bakery; бісквітних тістечок "Ведмедик Барні"; чіпсів "Люкс", жувальної гумки Dirol і льодяників Halls. До складу компанії в Україні входять: Тростянецька шоколадна фабрика і дочірнє підприємство ТОВ "Чіпси Люкс". Виробничі потужності "Монделіс Україна" розташовані в Сумській і Київській областях. Додаткова інформація про компанію - на сайті.

Центр "Розвиток КСВ" CSR Ukraine - експертна організація в Україні, яка об'єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже 10 років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари і тренінги з КСВ питань і звітів як для приватних компаній, так і для органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

"Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів" - соціальна програма, яка реалізується Центром "Розвиток КСВ" за підтримки Mondelēz International Foundation. В рамках програми середні навчальні заклади з усієї України беруть участь в тематичних челленджах і змагаються за цінні призи - гранти на покупку устаткування для сучасних STEM-лабораторій. Мета програми - сприяти розвитку здоровому харчуванню, фізичним активностям і свідомому ставленню до власного здоров'я в понад 1700 школах, залучаючи понад 250 000 дітей по всій Україні протягом більше трьох років.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають

Новини партнерів