RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Гроші для своїх: в Кам'янському замовлення отримують компанії, пов'язані з заступником мера Білоусова

Міськрада Кам'янського віддала 102 млн грн за сумнівні ремонти фірмі, пов'язаній з заступником мера

Міськрада Кам'янського віддала 102 млн грн за сумнівні ремонти фірмі, пов'язаній з заступником мера Фото: flickr.com

Чергові мільйони бюджетних грошей витікають до кишень чиновників Кам'янського. На цей раз більше 7,7 мільйонів гривень департамент ЖКГ міськради перерахує фірмі "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ"БІЛДІНГ БУД". Цю компанію пов'язують зі скандальним чиновником з команди мера Андрія Білоусова – заступником мера Костянтином Саусем.

Як свідчать дані платформи Prozorro, фірма виграла тендер на реконструкцію стадіону в гімназії №11. Сума лоту становила 7,8 млн грн, хоча це не була найвигідніша пропозиція на торгах. Наприклад, ТОВ "ТЕЛЛОР-ГРУП" готове було виконати цю ж роботу всього за 6,7 млн грн. Але чиновники Кам'янського переможцем визнали все-таки "БІЛДІНГ БУД". Що не дивно, адже, як писали місцеві ЗМІ, тіньовим керівником удачливого підприємства вважають заступника мера з питань ЖКГ Костянтина Сауся.

102 мільйони за два роки

А фірма й справді надзвичайно удачлива! За неповних два роки – 2020-й та 2021-й – ТОВ "БІЛДІНГ БУД" освоїла на роботах майже 102 мільйони гривень. При цьому її установчий капітал становить всього 500 грн. Працює фірма виключно на департамент ЖКГ Кам'янської міськради.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, керівник "БІЛДІНГ БУД" - Олександр Лісовець. На ньому ж ТОВ "БУД-РЕМ СЕРВІС", яка також отримує підряди виключно від влади Кам'янського. Через неї за останні два роки пройшло більше 46 млн грн, з яких 33,5 млн – за ремонт скверу на проспекті Свободи. Ще 13 мільйонів гривень вивів Лісовець як приватний підприємець, виграючи тендери на вивезення сміття.

Що цікаво, зазначають журналісти, ТОВ "БУД-РЕМ СЕРВІС" користується одним телефоном з ТОВ "СПЕЦ-ПРОЕКТІНВЕСТ", яким володіє депутат Кам'янської райради Андрій Рибальченко. Також він керує такими підприємствами як ТОВ "ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ МЕТАЛУРГ-2020", ТОВ "ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ ХІМІК-2020" і ТОВ "АКАДЕМІЯ ФУТБОЛУ". Усі ці ТОВ зареєстровані за тією ж адресою, що й "ФЕДЕРАЦІЯ БОКСУ м. КАМ'ЯНСЬКЕ" Костянтина Сауся, а саме: у квартирі №5 будинку №6 по проїзду Білоруському.

Сумнівна якість

ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "БІЛДІНГ БУД" замішана у низці скандалів. Так, у 2020 році фірма провела ремонт покриття біля трамвайної лінії по просп. Тараса Шевченка у Кам'янському. Вартість робіт склала 13,4 млн грн. Виконала замовлення фірма підозріло швидко – замість затверджених 18 місяців впоралася за 5. І ще до здачі об'єкта в експлуатацію журналісти почали помічати руйнування нової плитки.

Не менш скандальною є і ТОВ "БУД-РЕМ СЕРВІС". Якість ремонту скверу по проспекту Свободи в Кам'янському викликала великі питання. Поліція Дніпропетровської області спільно з Дніпропетровською обласною прокуратурою вже відкрила кримінальне провадження за фактом привласнення 8 млн гривень. Пізніше було встановлено, що в акти виконаних робіт вносилися неправдиві відомості. Підтвердженням цьому стали і факти, які оприлюднили місцеві ЗМІ – свіжовідремонтований сквер почав руйнуватися буквально через кілька тижнів після закінчення робіт. Там потріскалася облицювальна плитка, просіла бруківка.

Читайте також

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Незважаючи на величезні втрати, російська армія не може розраховувати на те, щоб швидко взяти Часів Яр

Новини партнерів