RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росіяни зараз каються за всі свої гріхи перед українцями - Євген Карась

У Росії лише один кінець, а Путіна з'їдять свої ж

У Росії лише один кінець, а Путіна з'їдять свої ж Євген Карась Фото: Скриншот

Разючі удари ЗСУ по позиціях російських окупантів на сході та півдні показали, що в армії рф величезні проблеми. Не посилить рашистів і мобілізація, через яку сотні тисяч росіян покинули країну.

Чим закінчиться "чмобілізація" для путінського режиму – в ефірі Апостроф TV розповів громадський діяч та активіст, військовослужбовець Збройних сил України ЄВГЕН КАРАСЬ.

– На росії триває мобілізація. За цей час сотні тисяч росіян втекли із країни. Як вам бачиться ця ситуація?

– За інформацією керівника нашого ГУР Кирила Буданова, путін має двох-трьох двійників. Я не виключаю такого формату, що в якийсь момент вийде якийсь двійник, дістане з кишені прапор України та скаже: "Слава Україні". І всі такі: "Як? Що? Путіна підмінили, це агент ГУР чи агент СБУ".

Читайте: ЗСУ зупинили ворога на важливому напрямку, тепер треба перерізати росіян - командир "Бойового братерства"

Мало кому вдавалося дозволити українцям вперше за 300 років просто штабелями пакувати у чорнозем "російських чоловічків". Вони, по суті, зараз каються за всі свої столітні гріхи перед українцями. Їх спочатку морозять у лісах, потім вони напідпитку розбиваються дорогою на війну, а потім їх ведуть із чудовим іржавим автоматом Калашникова на українські гармати та мотопіхоту, яка спить і бачить, щоб цим м'ясом накінець поласувати. Не знаю, чи може це якийсь план утилізувати, нарешті, цих окупантів по сьоме коліно. В принципі, задум хороший.

Мобілізація обурить нас лише в тому сенсі, що в січні буде багато патронів піде на те, щоб це все закопати. Але це лише прискорення. Росія падає, як літак, а путін – пілот. А мобілізація – це прискорення падіння.

Само собою, це нам створить певні труднощі, але від цього росія тільки розіб'ється швидше. Тому мобілізацію можна всіляко вітати. Особливо мені сподобалося, як звільнили військкома однієї області та перевели його до сусідньої області. Тобто реформа в дії. Щиро кажучи, я думав, що тільки Шойгу – агент України. Я не здивуюсь, якщо наша розвідка дістала одного з двійників путіна, і він відкрито грає на нашу користь.

Читайте: ЗСУ роблять неможливе, фахівці НАТО в шоці – генерал Олександр Павлюк

– Згадаймо концерт у Москві, коли наші війська брали Лиман. Що це було?

- Це "велична" армія, велична держава, вони мають специфічну систему управління. Шойгу сказав, що "наших загинуло 5 тисяч", і всі такі: "Шойгу брехун". Але ж він мав на увазі 5 тисяч "оленярів". Там рахують втрати "оленярами" і оленями, тому путіну кажуть: "Там що "оленярі"? Ні там російські солдати". Тоді нормально. Якщо "оленярі" гинуть, у Шойгу статистика нормальна. Можна святкувати, казати тости.

Там інша історія. Це мало зрозумілі для багатьох нюанси, але це важливо, бо в мене щелепа відвисла. Коли путін святкував "Новоросію", він згадав її "героїв". Наприклад, Мозгового. А його вбили "вагнерівці". Тобто він згадав його як "героя Новоросії", а фсбшники самі й убили його. Це всі знають, і поржали з цього "пополченці лнрівські". Причому багатьох "пополченців" на це свято до Кремля не запросили. Карма.

Дивіться, спочатку путін посилає на гарматне м'ясо цих "ванюшок". Так, буде пара Т-90 без рацій, щось вони стрілятимуть, але це все в утиль. Це одна історія. А інша історія - ми бачимо, що у них зараз свої ж війська між собою пішли в розбрат. Це знову пішла карма. Як вони намагалися в Україні завжди качати "зраду" між командуванням і народом, то в росії зараз ця зрада в сто разів більша. "Лнрівці" ненавидять російську армію, російська армія ненавидить своїх генералів, генерали зараз ненавидітимуть Кадирова та Пригожина, путін намагається втриматися за трон і всіх боїться, ховається у підвалі. Російський народ – когось мобілізують, хтось звалює. Коротше, просто чудова ситуація. І з кожним наступним кроком путін, мені здається, вибирає найгірший сценарій. Прекрасно.

Це все чудово за рахунок нашого Генштабу, ясна річ. Ми зараз можемо дозволити собі очікувати потужних протиріч, глибокий розкол, "палацовий" переворот, розбірки масштабу банд Пригожина та Кадирова. І це величезні банди федерального значення, які у підпорядкуванні спецслужб безпосередньо. Тому є фактор дестабілізації, не ясно, на чию вони користь зіграють.

Дуже багато цікавих сценаріїв, але найголовніше, що ця кришка котла, де всередині все закипіло - "лнрівці", незадоволені, "республіки", загиблі, "мобіки" - закривається. Але це ще не кінець нашого свята. Наш Генеральний штаб працює над багатьма речами, які змусять нас посміхатися від того, як вони підгорятимуть у Москві. Осінь буде дуже гарячою.

– Для вас початок кінця Російської імперії та розпаду путінського режиму – це мобілізація?

– Тут немає нічого нового та геніального. Мобілізація – це лише наслідок поразки. А на цей момент їхня поразка обрушила репутацію російської армії, яка була стрижнем, на якому тримався "російський дух". Ось обвал цієї армії та подальше її приниження цими "мобіками", "кадировцями", зеками – це просто кінокомедія та початок кінця.

У них просто така структура "російського", коли частина кожного з них – це "наша армія може навалять". А тут їхня армія в Україні навчилася дуже багато: як можна бігти, кидати своїх, гинути. Коротше, тотальне знущання. Ось коли ця репутація все падає і падає, це як тригер торкнеться інших речей: політичного невдоволення, економічної ситуації тощо.

І буде "палацовий" переворот. Путіна ж свої завалять, він правильно ховається у бункері. У цьому плані владімір молодець. Не вилазь з бункера, ти нам ще потрібний живим. Більше нікого у тебе не буде. Хай ховається в бункері, бо його хочуть убити.

- Кажуть, американці добре знають, де цей бункер знаходиться, якщо що.

- Я думаю, що і Китай, і Індія, які мали бути союзниками путіна, вже всі такі "воу воу". Їм телефонує путін, мовляв, "допоможи", а вони всі такі: "Вовка, ти знаєш, не ловить". Хтось у Пекіні кладе слухавку: "Так, відморозився, треба щось на завтра придумати". Вони прямо не впрягаються, хоча могли б розіграти свою карту глобальних протистоянь – Китай та США. Але не впрягаються, бо росію списали з рахунків.

Я зараз не бачу жодного сценарію, можливо, 5 зі 100, що росіюшка "випетляє". Нам ще може бути дуже важко: багато загиблих, може, взимку битимуть по ключових електростанціях і ми будемо мерзнути. Але я зараз бачу, що розгортається все за найкращим для України сценарієм. Росію злили.

Внутрішня смута – це лише початок, а вона ще зарано почалася, я думав, що пізніше буде. Далі вона ще й від наших зусиль продовжиться. А якщо ще розвиватимуться ті сценарії, які зараз запущені, тому що ми знаємо, що Японія не сидить склавши руки, Центральна Азія не сидить склавши руки, Казахстан – ми вже бачили, яка реакція. Америка не сидить склавши руки.

Я гадаю, що вони не вивезуть. Усі вже ухвалили рішення, що їх треба розділити та утихомирити. Просто через ядерну зброю це потрібно робити акуратно, і лише через це є затримка часу. Якби не ядерна зброя, вже було б ухвалено рішення НАТО зробити це силовими методами. А так намагаються плавно підігріти температуру, щоб там самі путіна з'їли, і потім уже під час торгів їх якось поділити (як пиріг), демілітаризувати, залишити ядерну зброю в Єкатеринбурзькій республіці. Щось вони вигадають. Все виглядає зараз так, що доля росіюшки вже вирішена.

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Квітень подарував Україні багато температурних рекордів, тож з цікавістю чекаємо на сюрпризи від останнього місяця весни

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Вплив американської допомоги на фронт буде відчутним, але ще більше Україні потрібні заморожені активи РФ

Новини партнерів