RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія готує останній наступ: де чекати на удар

Весною будуть цікаві події і до літа все може закінчитися

Весною будуть цікаві події і до літа все може закінчитися Фото: tvoemisto.tv

До річниці широкомасштабного наступу на Україну росіяни спробують загострити ситуацію на півдні та сході нашої країни. Використовуючи тактику закидання сил української оборони "гарматним м'ясом", вони намагаються просунитися вперед. Але це будуть останні потуги рашистів, так як навесні, отримавши необхідну зброю та техніку, українська армія піде у контрнаступ. Єдиною можливістю для кремля уникнути поразки є просування теми мирних переговорів, але ніхто з вищого керівництва України з ними не розмовлятиме. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовослужбовець ЗСУ ЄВГЕН КАРАСЬ.

Бункерний дід запланував на 20 лютого якусь конференцію, яку до того кілька разів переносив. Ось ми бачимо активізацію російської пропаганди по двох напрямках. З одного боку вони стверджують, що у нас там 500 мільйонів українців загинуло і нас уже немає, а з іншого боку кажуть, що серед росіян втрати лише 18 тисяч. Очевидно, що це інформаційна накачка, яка передує наступальним діям.

А бункерний дід вилізе 20 лютого, скаже, що вони не так багато втрат понесли і, що їх чекають великі перемоги. Плюс ми бачимо, що вони в цю історію включили не лише ІПСО, а й попрацювали з агентурою. Є один одіозний персонаж із США, це полковник у відставці Макгрегор - він у лютому 2022 року казав, що росія перемогла, і зараз висловився, що Україні гайки, що у нас немає військових. А ще ізраїльський нафталіновий прем'єр-міністр, котрий заявив, що Зеленський вийшов з бункера лише тоді, коли путін пообіцяв його не вбивати. Росія просто купила старих проституток, щоб вони нагнітали обстановку та мотивували самих росіян, що у них все добре, що у них є війська, українців вже не залишилося і треба ще трошки почекати. Плюс в Угорщині планується якийсь мітинг, де вони будуть кричати, що вони хочуть миру з Україною, що нам треба здаватися, бо росія перемогла.

Читайте: Ми зробимо все, щоб до осені Україна святкувала перемогу - американський політик

Нормальна така накачка, яка передує тому, що росія сподівається до річниці вторгнення зробити невеличке загострення на півдні, а головне – на сході України, захопити два села, десь змусити нас відступити та прокричати на весь світ, що "чмоні" знову наступають, дійдуть до Варшави, тому здавайтесь і йдіть з нами на мирні переговори. Але ніяких переговорів наше командування з ними вести не буде, тому що все це фантомні болі "чмоні". У них все погано з людським ресурсом, все, що вони можуть мобілізувати на полігони росії та Білорусі, – це максимум 100 тисяч "чмонь", а їх ще необхідно готувати 2-2,5 місяці.

Чому цей наступ відбудеться, а точніше завалювання "м'ясом"? Тому що чекати далі стає все більш небезпечним, бо дуже висока динаміка втрат росіян, і вона гратиме проти них. Далі нам надходитиме озброєння у великій кількості і само собою, що тоді ні про який наступ не буде йтися з їхнього боку. Тому зараз у них буде остання спроба кудись наступати, сподіватися, що ми втомимося, що десь щось на Заході зміниться, щоб бігом вибігти хоч на якісь перемовини.

Будуть жорсткі бої, вони справді кудись просунуться, а вже весною це вийде в динаміку українського контрнаступу. Тому що поки росіяни зараз будуть наступати, вони втратять купу гарматного м'яса і відкриють дорогу нашим ЗСУ. Ми бачимо, скільки "свинособак" вони загубили у битві за Соледар і зараз за Бахмут, що зараз по частинах "ЛДНР" вже йдуть не чутки та розмови, а впевнені оцінки, що на літо у них не буде ніяких резервів і не буде кого мобілізувати. Зараз з тих останків "чмобіків" вони намагаються сформувати дві бригади, і це, мабуть, буде останнє, що ми почуємо про нові бригади цих осколків "новоросії", бо там вже вигребли все, що можна.

З технікою у них погано, з підготовкою взагалі ніяк, з відновленням цих частин ніяк. Загальна картина така, що це може бути їхній останній наступ. Подивимося чим закінчиться літо, але весною у нас будуть доволі цікаві дії, а далі, можливо, ще щось мобілізують, ще будуть якісь останні потуги. Але в цілому, зважаючи на ту кількість техніки, яка йде, в росії єдиний шанс буде на те, що хтось захоче миритися - але ніхто не захоче.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців