RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ми зробимо все, щоб до осені Україна святкувала перемогу - американський політик

Багато озброєнь надходить до Києва без попереднього оголошення

Багато озброєнь надходить до Києва без попереднього оголошення Фото: obozrevatel.com

Тільки повна перемога України та видворення російської армії за кордони 1991 року може поставити крапку у війні з росією. А для перемоги Україні потрібні далекобійні ракети та сучасні винищувачі. Вже зараз на Заході зростає кількість прихильників прискорення передачі Києву необхідного озброєння, і в тій кількості, яка дозволить ЗСУ вигнати окупантів вже до осені 2023 року. І невдовзі Україна отримає і танки, і ракети дальністю понад 300 км, і винищувачі F-16. Про це в ефірі Апостроф TV сказав керівник окружного відділення республіканської партії у Нью-Йорку БОРИС ПІНКУС.

– У черговому пакеті військової допомоги передбачено ракети дальністю 150 км. Які будуть умови для надання нам такого типу зброї? І чи отримаємо ракети ще більшої дальності?

– Ракети дальністю 150 км – це той мінімум, який мав бути поставлений ще два-три місяці тому. Але дякую зараз і на цьому, бо цих снарядів буде достатньо, щоб бити в тил Донбасу. Але вся біда в тому, що всі основні сили путіна зосереджені у Криму. Саме там зосереджені великі бази, там розташована основна путінська армія, яка надходить туди з росії. Але щоб бити по Криму, потрібні ракети дальністю не менше ніж 300 км, а то й 500 км. Сьогодні ці снаряди потрібні, як повітря. І жодних умов, якими Байден іноді супроводжує свою допомогу, не повинно бути. Тому нам сьогодні необхідно вимагати та тиснути на адміністрацію Байдена.

Читайте: Розумні бомби для ЗСУ: що це таке і як вони вплинуть на перебіг війни

На жаль, зараз звучать висловлювання деяких представників Пентагону про те, що Україні навряд чи цього року вдасться звільнити всі території, включаючи Крим. Вони не вірні і засуджуються такими відомими генералами як Годжес, наприклад, або Кларк. Це говорить про те, що таке твердження невірне і вартує життів сотень, а то й тисяч людей. І я хочу сказати, що нова група лідерів комітетів Конгресу, призначені Кевіном Маккарті, той самий Роджерс, що очолює комітет із озброєнь, виступає категорично проти таких дозованих видів допомоги, які Байден надає Україні. Тому я вірю, що Конгрес, зрештою, змусить Байдена дати швидше ракети радіусом 300 і більше кілометрів.

Ви подивіться на останній виступ терориста путіна у Волгограді. Він продовжує погрожувати вже не лише Україні, він погрожує Німеччині, мовляв, броня не допоможе. Це говорить про те, що проти нього лише сила може бути застосована. Жодних умовлянь, жодних умов, тільки силою видворити цих варварів за кордони 1991 року, не відкладаючи на завтра і не чекаючи, поки путін почне наступати. З усіх джерел чути, що він збирається наступати, то чого нам чекати? Нам потрібно атакувати на випередження і чим швидше, тим краще. Бити по всіх логістичних об'єктах: шосе, залізницями, складами озброєнь, бити по Криму. І тоді ми зможемо перемогти цих варварів до цієї осені.

– Для цього нам потрібна важка техніка, і ось Зеленський каже, що якщо танки Abrams приїдуть до нас до кінця літа – це пізно. Чи може бути ухвалено рішення про постачання цих танків та далекобійних ракет у прискореному режимі?

– Я все ж таки вірю, просочується така інформація, що надходитиме більше й інших видів озброєння без оприлюднення. Так воно й буде. Зверніть увагу, буквально кілька тижнів тому 1200 одиниць важкого виду озброєння надійшло до Нідерландів, а звідти до Польщі, а з Польщі воно піде до України. І багато що надходить без оголошення про це.

США мають розуміти, є Україна – є Америка, немає України – немає Америки. Ось так стоїть розмова, бо Україна сьогодні – це бастіон, це стіна, яка стоїть на шляху цих варварів XXI століття на Захід, у бік західної цивілізації. На щастя, багато хто це розуміє в Америці, і головне, що це розуміє пересічний мешканець, розуміють платники податків, які підтримують Україну і на сьогоднішній день рівень підтримки вищий за 70%.

Байден не може це ігнорувати, при тому, що в його оточенні є голоси, заражені "синдромом Макрона", які намагаються говорити про якісь переговори з путіним, про якісь миротворчі акції, щоб зупинити війну. Це все нісенітниці. Тільки українська сила та перемога може поставити крапку у цій війні. Американці це розуміють, що чим довше триває ця війна, тим гірше нам, і ми хочемо швидше її закінчити. Тут, окрім морального боку, на наших очах знищується ціла нація, етнос, мова, культура. Це неприпустимо.

– Щоби перемогти, нам ще потрібні і сучасні американські винищувачі. Знову бачимо деякі коливання щодо передачі нам літаків F-16, чи почуємо ми позитивну відповідь?

- Звичайно почуємо, час підпирає і сьогодні вже в Європі, хай і повільно, але з наростанням, кількість прихильників прискорення постачання зростає. Дякую і новому президентові Чехії, який теж підняв голос і закликав до якнайшвидшої передачі Україні всього необхідного озброєння. Адже це додатковий голос і в НАТО, і в ЄС. І приїзд Бориса Джонсона був дуже визначним.

Я хочу сказати, що прискорення постачання необхідного озброєння буде, і у тій кількості, щоб уже до осені тріумфувати перемогу. Так і буде.

Читайте також

Чи отримає Україна допомогу зі США: чого чекати від голосування у Конгресі 20 квітня

Експерти стримано оптимістично оцінюють перспективи голосування за допомогу Україні

Дідусі-розбійники: чого чекати Україні від Дональда і Джо

Для України перемога на праймеріз Трампа та Байдена не обіцяє нічого доброго

Реванш за будь-яку ціну: чому Трамп накинувся на НАТО і блокує гроші Україні

Бажаючи перемогти, Трамп явно починає перегинати палицю у питаннях з НАТО та Україною

Новини партнерів