RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія може піти у новий повномасштабний наступ: на Заході назвали терміни та напрямок

Російське окупаційно-терористичне військо може розпочати новий масштабний наступ протягом 10 днів, зосереджуючи зусилля на сході України, щоб встигнути отримати якісь результати до прибуття західних танків на озброєння ЗСУ.

Про це повідомили в Financial Times з посиланням на анонімного радника ЗСУ.

За словами радника, Україна має "дуже надійні розвідувальні дані про наміри" країни-агресорки Росії, яка здатна атакувати впродовж 10 наступних днів.

Читайте також: У Путіна нічого не вийде: чому Росія не зможе захопити Донбас до березня - думка ISW

Аналітики переконані, що російські окупанти зосереджують сили й засоби для наступу в районі Кремінної та Лимана, а також стягують війська навколо тимачасово окупованого Маріуполя для атаки на півдні Донецької області.

Як відомо, російський диктатор Путін наказав своїм окупаційним війська вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей до березня.

"До цього потрібно поставитись серйозно. Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили повітряно-десантні та морські підрозділи. Це не водії автобусів та вчителі", – наголосив у коментарі виданню анонімний воєнний радник з України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що до району Маріуполя Росія перекинула близько 30 тисяч російських окупантів.