RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Авдіївці ми влаштували ворогу Содом і Гоморру - боєць "Легіону Свободи"

Максим Морозов про важкі бої з окупантом в Авдіївці

Максим Морозов про важкі бої з окупантом в Авдіївці В Авдіївці окупанти обстрілюють місто з усіх наявних засобів Фото: depositphotos.com

Про бої на Донеччині говорять зараз усі. Важке протистояння з ворогом триває в Авдіївці, що розташована неподалік окупованого Донецька. Ворог продовжує нищити містечко, завдаючи ударів не тільки з артилерії, але й з авіації. Що зараз відбувається в місті, навіщо росіяни гатять по багатоповерхівках та чого чекають українські захисники на тому напрямку - в етері Апостроф TV розповів боєць "Легіону Свободи", майор МВС МАКСИМ МОРОЗОВ.

- Зараз дуже багато говорять за Авдіївку, на неї великі плани і тиск з боку противника. Що саме відбувається тепер і наскільки загрозлива ситуація?

- В Авдіївці постійні штурми противника відбуваються від самого початку повномасштабного вторгнення. Ситуація незмінна, вона важка, але контрольована. Наші Сили оборони відбивають атаки.

Дивіться: Яка зараз ситуація на півдні та сході України: свіжі карти воєнних дій від ISW

Крім того, постійно відбуваються авіаудари як по обʼєктах цивільної інфраструктури, так і по житлових будинках. Авіаударами вони намагаються знайти можливі точки проживання наших сил захисту. Поки що їм це не вдається, але робиться величезна кількість авіаударів. Десь вони влучають. Через таку кількість ракет, наприклад, мої дві бази вони вже знищили. Зараз облаштуємо третю і будемо далі в обороні чекати Гвардію наступу і разом із нею, незважаючи на те, що ми в обороні, підемо в контрнаступ.

Важко зараз у нас. Було важко і до того, поки на нас звернули увагу засоби масової інформації. Важкі обстріли, дуже сильні лобові танкові атаки, спроби атаки піхоти тощо. Така ситуація тут давно. Ми разом із Силами оборони намагаємося разом відбивати ці атаки.

- Ви кажете про авіаудари, вони використовують авіацію на цьому напрямку?

- Літаки завдають достатньо руйнівних ударів - по коксохіму, по заводу Стройдеталь, по багатоповерхівках. Вони шукають, де ми можемо проживати. Можливо, вони будуть руйнувати всі багатоповерхівки, бо, як показує досвід, наші побратими в кожному будинку можуть зробити форпост. Бої за Рубіжне, за Сєвєродонецьк, за Бахмут, за інші міста показали, як наші вмотивовані бійці можуть з однієї "девʼятки" влаштувати Содом і Гоморру всій кацапні. Тому вони намагаються знищити всі багатоповерхівки в Авдіївці, щоб за кожен будинок не втрачати по батальйону своїх зеків чи якоїсь іншої нечисті.

Читайте: У мережу "злили" секретні дані про плани України у війні: чим це загрожує

Ці авіаудари, крім руйнувань, смерті і горя для цивільних мешканців, несуть і певне військове навантаження. Але знову ж таки, я і мої бійці готові навіть на цій купі будівельного сміття, яка залишається від цих будинків, тримати оборону і чекати на нашу Гвардію наступу. Разом із ними, а там, мабуть, і попереду них, іти в цей очікуваний контрнаступ. Ці авіаудари несуть певне військове і психологічне навантаження, але я хочу сказати: "Давайте ще витрачайте ракети, ми готові".

- Донеччина є дуже урбанізованим регіоном, і Авдіївка фактично "продовжує" Донецьк. Там майже не припиняється тісна забудова. Як це впливає на бойові дії, чи це створює проблеми й незручності для вашої бойової роботи?

- Так, Донеччина – це все міська агломерація. Авдіївка - це кінець донецької агломерації. І за Авдіївкою на території, яка зараз підконтрольна нашій державі, є декілька сіл, а далі вже починається Покровськ, Костянтинівка. Звичайно, міські бої – це зовсім інший вид бою, ніж окопний, оборонний чи наступальний в лісосмугах чи в степу. Я ще раз повторюся: якщо бійці вмотивовані, вони можуть будь-яку девʼятиповерхівку перетворити на потужний форпост, який буде знищувати ворога.

Читайте: Весняний контрнаступ: скільки українських добровольців підготували з лютого

До речі, мої побратими з "Легіону Свободи" в Сєвєродонецьку кожну багатоповерхівку перетворювали на братську могилу для цих "мишебратьєв", кацапських зайд.

Відповідно, кожне місто вмотивовані, навчені бійці можуть перетворювати на форпости і неприступні замки. І тільки повна руйнація того чи іншого будинку може змусити відступити наших побратимів. Є звичайно особливість, тому що це багатоповерхівки, багатоквартирні житлові будинки. Відповідно, щоб їх знищити, треба використовувати або величезну кількість БК арти, танків, або завдавати авіаударів, що зараз і робить кацапська сторона.

Читайте також

Відсутність тепла і світла: як українцям підготуватися до зими

Для того, щоб пережити відключення світла та опалення взимку, українці повинні мати зарядні пристрої, ліхтарики, консерви, теплий одяг

Без паперової тяганини: що змінилося у виплатах пенсій українцям

При виплаті пенсій в Україні більше не потрібні квитанції, але паперові відомості поки що залишаться

Новини партнерів