RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили понад 40 атак ворога: зведення Генштабу на ранок 7 квітня

На чотириста восьму добу повномасштабного російського вторгнення ворог продовжує наступати на чотирьох напрямках, а українські бійці успішно відбивають атаки противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Варто зазначити, що основні зусилля ведення наступальних дій ворог зосереджує Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - за минулу добу відбито понад 40 атак противника.

Оперативна обстановка на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках залишається без істотних змін. Росія продовжує використовувати повітряний простір та територію Білорусі з метою розширення своїх впливових зон. Наразі немає ознак формування наступальних угруповань противника, однак ворог і надалі зберігає військову присутність в районах, прилеглих до кордону з Україною, що знаходяться в Курській та Бєлгородській областях.

Читайте також: Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Леонівка, Грем’яч, Нововасилівка Чернігівської області; Прогрес, Заруцьке, Рівне, Волфине, а також населених пунктів Ветеринарне, Нескучне, Огірцеве, Тихе, Зибине, Бочкове, Бударки, Вільхуватка, Чугунівка, Зарубинка, Бологівка, Стариця, Колодязне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна та Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне і Роздолівка - Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Біла Гора. Підрозділи сил оборони відбили 16 атак противника на цій ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Олександро-Шультине, Диліївка та Шуми Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито 19 ворожих атак. Водночас ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Мар’їнка та Побєда.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка і Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам'янське Запорізької області, а також Антонівка та Херсон.

У тимчасово окупованому Криму, у населених пунктах Джанкойського району, російські окупанти залучають місцевих жителів до будівництва фортифікаційних споруд. Переважно залучаються чоловіки, більшість з яких є наркоманами або особами з алкогольною залежністю. Російські окупанти обіцяють їм грошову винагороду, проте часто не виплачують її або виплачують не повністю. Також зафіксовано випадки, коли люди, що були обдурені, відмовляються продовжувати співпрацю, і відбувається насильство з боку окупантів, які примушують їх працювати та копати траншеї.

За останню добу, військові літаки здійснили шість налетів на території, де зосереджено військові підрозділи та техніка окупантів. Додатково, наші бійці знищили три БпЛА різних типів, зокрема "Орлан-10", "Supercam" та "Ланцет-3", а також три коригованих авіаційних бомби. Водночас підрозділи ракетних військ та артилерії здійснили удари по двох районах зосередження ворожої живої сили, двом складам пально-мастильних матеріалів та ворожій станції радіоелектронної боротьби.

Раніше ми писали, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу.

  • Вас може зацікавити:

Пентагон показав відправку військової допомоги в Україну: вражаючі фото

США оголосили допомогу Україні на 2,6 млрд доларів: що увійшло до пакету

Скільки винищувачів уже має Україна: у ЗСУ озвучили цифру