RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Весняний контрнаступ: скільки українських добровольців підготували з лютого

В Україні з лютого підготували вісім підрозділів добровольців сумарною чисельністю 40 тисяч осіб до весняного контрнаступу ЗСУ - він планується на квітень та має на меті звільнити захоплені російськими окупантами території.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на військових.

Зазначається, що підрозділи складаються з мотивованих добровольців, які відгукнулися на "агресивну кампанію" з набору бійців у соціальних мережах та на рекламних щитах. Україна розпочала набір до штурмових бригад вже на початку лютого.

Нові бригади, сформовані МВС, будуть воювати разом з частинами регулярної армії, які підсилені новими західними бойовими танками, а також з тисячами нових солдатів, навчених союзними арміями за межами України.

Читайте також: Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, серед новобранців є, як колишні військові та поліцейські, так і люди, які раніше не мали жодного бойового досвіду. Серед них є також і жінки. Він наголосив, що людей із досвідом можна підготувати за два місяці, а тих, хто його не має – за чотири. Клименко також додав, що Україна ще має мобілізаційний потенціал.

Варто зазначити, що Україна набирала добровольців до підрозділів "Азов", "Сталевий кордон", "Ураган", "Спартанець", "Червона Калина", "Рубіж", "Лють" і "Кара Даг".

Згідно з інформацією Reuters, Україна планує використовувати набрану кількість добровольців під час найближчого контрнаступу, який має розпочатися найближчими тижнями або місяцями.

Раніше ми писали, коли і де українська армія піде у контрнаступ.

  • Вас може зацікавити:

У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"

Навесні почнемо витісняти ворога, а до осені звільнимо Україну - доброволець з Ізраїлю