RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Вагнер" відповзає з Бахмуту, у них величезні втрати - боєць 58 бригади "Армані"

На Бахмутському напрямку сили ЗСУ продовжують тяжку роботу

На Бахмутському напрямку сили ЗСУ продовжують тяжку роботу боєць 58 окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського, командир взводу Георгій "Армані" Фото: Апостроф

Найманці ПВК "Вагнер" Прижогина почали вихід з українського містечка Бахмут на Донеччині. Про те, скільки вагнерівців вже вийшли, як змінилася кількість ворожих атак на Бахмутському напрямку та що може чекати на сили окупантів у місті - розповів боєць 58 окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського, командир взводу Георгій "Армані".

- Ви підтверджуєте вихід "вагнерівців" із Бахмута, їхнє перегрупування? Чи це така пропагандистська завіса?

- Ні, це дійсно правда. ПВК "Вагнер" понесла дуже великі втрати в Бахмуті, і зараз вони виходять на відновлення. Саме тому в них проходить зараз ротація. Наші хлопці відчувають, що інтенсивність наступальних дій з боку російської федерації спала.

Читайте: Це глухий кут: експерт озвучив варіанти результату битви за Бахмут

- Хто приходить на заміну? Згадувалися бойовики так званої "ДНР" - ці підрозділи теж перекидаються на цю ділянку?

- Знаємо точно, що декілька днів тому їх міняли десантники. Але й незаконні збройні формування з "ДНР" їх замінюють теж.

- Британська розвідка та Інститут дослідження війни користуються частково своїми джерелами, частково - відкритими. Але якщо сполучити їх, то вони кажуть, що на Бахмут частково перекидають російські зʼєднання зі Сватового та Кремінної Луганської області. З іншого боку, вони також перекидають сили з-під Авдіївки. Ті ділянки фронту стають більш оголеними та ослабленими, чи росія має на тимчасово непідконтрольних українських територіях так багато сил, що вона може просто кидати в бій резерви?

- На сьогодні вони просто перекидають свої війська з інших напрямків, оскільки для них Бахмут ще декілька місяців точно буде пріоритетною ціллю. Вони зараз намагаються там закріпитися на своїх позиціях, оскільки зараз всі висоти від Часового Яру на нашому боці і Бахмут повністю під нашим прицілом. Тому якщо вони не зможуть там закріпитися, завести туди свої війська, для них це скоро завершиться дуже поганими наслідками.

Читайте: На росіян насувається велика проблема на фронті - доброволець ЗСУ

- Як змінюється тактика і ситуація на лінії зіткнення? Що роблять росіяни? Якщо атак стає менше, то артилерія, авіація, якась інша техніка як застосовується?

- На Бахмутському напрямку ворог використовує всі засоби. Це і артилерія, і авіація. Але я скажу так: інтенсивність артилерійського удару не вщухає. Але інтенсивність наступальних дій піхоти, зокрема "Вагнера", вже стихла. Якщо порівнювати наступальні дії два тижні тому чи тиждень, то зараз уже менше. Наші хлопці, які стоять на обороні - це відчувають.

Дивіться: Пригожин записав відео про вихід "вагнерівців" з Бахмута: "Бібер" та "Долік" залишаться

Читайте також

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Новини партнерів