RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У 2024 році в Кремлі буде інша влада - боєць Легіону "Свобода Росії"

Рейди до Бєлгородщини показали всю сутність путінської Росії

Рейди до Бєлгородщини показали всю сутність путінської Росії "Цезар" Фото: Легіон "Свобода Росії", Телеграм

Пройшло кілька тижнів з того часу, як бійці Легіону "Свобода Росії" та Російського добровольчого корпусу успішно провели рейди на території Бєлгородської області рф. Деякі населені пункти досі перебувають під їх контролем – військові РДК та Легіону допомагають місцевим жителям, тоді як російська армія грабує населення своєї країни. Детальніше про рейди Легіону та РДК на територію рф та про подальші плани в ефірі Апостроф TV розповів боєць Легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар".

- Чи продовжуєте ви контролювати ті регіони, які ми сьогодні вже називаємо сірою зоною рф?

- Так, сіра зона під контролем. Точну конфігурацію я не описуватиму, тому що противник зовсім не володіє інформацією самостійно і часто спирається на те, що ми розповідаємо відкрито.

Дивіться: У Бєлгородській області пустили під укіс поїзд, рух залізницею заблоковано: фото

- Чи розуміння, що далі робити з цією територією, крім військових алгоритмів? Чи зрозуміло вже, якими будуть політичні методи?

– Рано чи пізно ми звільнимо досить велику територію – нехай не цього разу – щоб створити там свій суб'єкт та показати приклад того, що росія може бути іншою.

– Які слабкі місця Кремля показали ці рейди?

– Там все – одне суцільне велике слабке місце. Військові не можуть і не хочуть воювати. Цивільна адміністрація – влада – абсолютно паралізована, нічим не може допомогти місцевим мешканцям. Військові знищують власні села. Тобто їм байдуже, що розстрілювати з гармат – Харків чи Воронеж. Мені здається їм все одно в принципі.

– Чи всіх мешканців тих населених пунктів, де ви проводили рейди, вдалося евакуювати?

– Тих, кого не змогли евакуювати, ми ховаємо в укриттях, допомагаємо їм. Мене найбільше вразило те, що російські військові грабують своїх жителів.

– Своїх ж мешканців?! А що крадуть? Те саме, що й у нас – унітази та інші блага цивілізації?

– Все, що можуть. Грабують у принципі. Щойно мешканці покинули прикордонні селища, їх почали грабувати власні "захисники". Найдивовижніше, що там були не лише мешканці таких областей як Новгородська, Псковська. Там самі бєлгородці грабували бєлгородців. Це все, що треба знати про путінську росію.

Дивіться: Російські миротворці просунулися у Бєлгородській області та знищили військову техніку армії РФ: відео та карта

– Класика. Скажіть, чи великі втрати у ворога після бєлгородської операції?

- Так, у ворога дуже значні втрати. Десятки поранених та вбитих, десятки взятих у полон. Наші втрати поки уточнюються, але втрати ворога перевершують наші у багато разів.

– Що можна сказати про ваш обмінний фонд, якщо можна про це говорити? Чи багато там людей?

– Людей там багато. На жаль, пан Пригожин відмовився провести з нами обмін мобілізованих на кадрового офіцера. Вони будуть передані Україні і їх обміняють на захисників України.

– Чому ви вирішили запропонувати цей обмін саме Пригожину, і чим вам так цікавий цей Веневітін?

– Скажімо так, це офіцер, який публічно висловлює невдоволення поведінкою ПВК "Вагнер". Ми вважаємо, що йому загрожує небезпека. Ми готові забезпечити його безпеку у разі обміну.

– Скажіть, чи багато людей виявили бажання після цих рейдів вступити до ваших лав? Чи вдалося вам цю кампанію з вербування провести на території Бєлгородської області? Зрозуміло, що людям не так просто до вас приєднатися і вам не так просто прийняти їх, але чи бачите ви ці тенденції?

– Так, і що нас найбільше здивувало – до нас виявили бажання приєднатися не лише мешканці обласного центру чи районних центрів, але навіть із глухих сіл люди писали нам: "Дойдіть до такого населеного пункту, ми на вас чекаємо, хочемо приєднатися. Дістала ця влада, дістала ця війна, хочемо скрутити шию путіну".

- Чи є простий спосіб, як людям вступити до ваших лав? Я так розумію, там треба пильне око за кожним, хто таку ініціативу може виявити?

- Все правильно. Неодноразово агентура ФСБ, ГРУ та СЗР намагалася впровадитись до наших лав. У нас хороша служба безпеки, і всі ці спроби було припинено. Кожна людина проходить ретельну перевірку.

– Не можна говорити, що рф зовсім нічого не зробила, намагаючись протиставити сили вам у Бєлгородській області. Чи намагаються продовжувати стягувати туди резерви? Хто це: це кадрові військові чи, можливо, ви там бачили представників ПВК, "вагнерівців", "кадировців"?

– На даний момент там присутні мобілізовані та кадрові частини. ПВК "Вагнер" поки що не доїхала, але нас вони не лякають, ми їх півроку утилізували у Бахмуті. А тіктокерів ми в принципі за весь час на фронті не мали змоги побачити. Я думаю, що вони зайняті заходами щодо Тіктоку.

Дивіться: "Вони вже скрізь": російські миротворці звільняють Бєлгородщину від Путіна, відео

– Ви вже намалювали подальший маршрут?

– Звісно, рано чи пізно наш похід закінчиться у Кремлі – це лише питання часу. Я впевнений, що вже наступного року в росії буде інша влада.

– Ви відчуваєте сьогодні підтримку російської опозиції, яка за кордоном активно висловлюється позитивно щодо тих методів, які ви використовуєте? Вони намагаються якось об'єднуватись, проводити конференції. Чи є між вами ця комунікація?

– На жаль, на даний момент нас підтримують лише команда Іллі Пономарьова, Марк Фейгін та Олександр Глібович Невзоров. Це люди, які нас підтримують інформаційно. Фінансово нас підтримують пересічні російські громадяни. До системної російської опозиції та до російського бізнесу за кордоном поки що, на жаль, не дійшло за рік війни, що треба допомагати росіянам збройним шляхом повалити путіна. Інакше щасливе майбутнє ніколи не настане. Поки що вони цього не зрозуміли.

– Чи є активна фінансова підтримка ваших рухів із боку росіян? Це важливо.

– Саме прості громадяни підтримують. Бізнес, на жаль, поки що не став нам допомагати.

– Ви анонсували визволення Криму, зокрема у своєму телеграм-каналі. Що ви мали на увазі?

– Для нас – справа честі допомогти Україні звільнити Крим. Ви ж пам'ятаєте, що 2014 року путін підносив це як своє найбільше політичне досягнення – захоплення Криму. Відповідно, у нас як обов'язок нормальних росіян перед Україною – допомогти Україні звільнити Крим. І ми обов'язково постараємося взяти участь у цій операції та провести її гідно.

Читайте: У Росії наростає паніка через рейди РДК, влада не знає, як реагувати — ISW

Читайте також

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росіяни не мають сил для того, щоб реально здійснити наступ для захоплення Харкова

Згодні взяти олігофрена: як працюватимуть нові правила ВЛК

У роботі ВЛК значно змінилися правила роботи

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Новини партнерів